Franţa a învins Spania, Mbappe a marcat golul victoriei după ce a fost în poziție de ofsaid

Ultima actualizare:

    Scos din ofsaid de intervenția lui Garcia, Mbappe a marcat golul victoriei Franței în Liga Națiunilor 2021Foto: EPA-EFE
Scos din ofsaid de intervenția lui Garcia, Mbappe a marcat golul victoriei Franței în Liga Națiunilor 2021Foto: EPA-EFE

Deținătoare a titlului mondial, echipa de fotbal a Franței a câştigat a doua ediție a Ligii Naţiunilor. În finala de pe San Siro din Milano, „cocoșii” s-au impus cu 2-1 în fața Spaniei. Golul victoriei a stârnit numeroase comentarii, Kylian Mbappe fiind inițial în poziție de ofsaid.

Cu o echipă foarte tânără, Spania a făcut un nou meci curajos. Ibericii au dominat primul mitan și au deschis scorul prin Oyarzabal (min. 64). Ca în semifinala cu Belgia, francezii au dominat finalul partidei. Ei au egalat prin Benzema (min. 66), care a înscris cu un șut din afara careului, dintr-un unghi dificil. Golul victoriei a fost reușit de Mbappe (min. 80), care a trimis mingea în poartă după ce l-a fentat pe Courtois.Golul victoriei a stârnit numeroase comentarii atât în Spania și Franța, cât și în întreaga lume. Aflat în camera VAR, englezul Stuart Attwell a fost cel care a decis că golul este valabil. Lansat de Theo Hernandez, în adâncime, Kylian Mbappe se afla inițial în poziție de ofsaid. Doar că mingea trimisă spre careu a fost „ștearsă” de Eric Garcia, care a încercat să o devieze printr-o alunecare. Astfel că potrivit lui Bruno Derrien, fost arbitru internațional francez, Mbappe a fost readus în joc de intervenția fotbalistului spaniol. ”La viteză normal, nu s-a văzut că balonul este atins. A fost o problemă de interpretare pentru a știi dacă intervenția lui Garcia a fost voluntară sau nu. S-a estimat că a fost voluntară căci Mbappe n-a mai fost considerat în ofsaid. S-a socotit că apărătorul l-a readus în joc pe atacant. Găsesc că asta e contrar spiritului jocului, însă aceasta este regula”, a declarat pentru lequipe.fr fostul cavaler al fluierului. Firește că decizia a stârnit multe discuții în Spania, presa iberică acuzând acordarea golului care a stabilit câștigătoarea competiției. "Franța trece în avantaj cu scandal", a titrat „Mundo Deportivo”. Iturralde Gonzalez, fost arbitru spaniol, a avut o părere asemănătoare cu aceea a lui Derrien: "Eric (Garcia) se aruncă pentru a încerca să respingă mingea. Dacă o atinge, e gol. Mbappe nu influențează faza. Regulamentul vorbește doar despre influențarea fazei".Desigur că cei mai afectați de decizie au fost componenții echipei Spaniei. Eric Garcia a declarat mai apoi, potrivit lequipe.fr: ”Arbitrul mi-a spus că am atins mingea, că am avut intenția de a juca balonul. Mi-a explicat și că aș fi putut să nu intervin. Și că aceasta este regula”. Iar dacă selecționerul Luis Enrique a preferat să nu comenteze - „De zece ani de când antrenez nu am vorbit despre arbitraj” -, Sergio Busquets nu s-a putut abține: ”Mbappe a fost în ofsaid. Arbitrul ne-a spus că Eric Garcia a încercat să joace balonul, dar el a fost tentat să-i schimbe doar traiectoria”.În concluzie, golul lui Mbappe a fost validat în baza celor prevăzute de articolul 11 din regulamentul de joc. S-a stabilit că Mbappe n-a interferat cu Garcia, care nici măcat nu l-a văzut, fiind undeva în spatele fundașului spaniol. Totodată, s-a stabilit că atingând balonul ibericul l-a readus în joc pe francez.

În meciul pentru locurile 3-4, Italia a câștigat cu 2-1 în fața Belgiei.  

Franța - Spania 2-1Au marcat: Oyarzabal (min. 64), respectiv Benzema (min. 66), Mbappe (min. 80)Spania: Simon - Azpilicueta, Garcia, Laporte, M. Alonso – Gavi (Koke, 75), S. Busquets, Rodri (Fornals, 84) - Sarabia (Pino, 61) - F. Torres (Merino, 84), Oyarzabal. Selecţioner: Luis EnriqueFranţa: Lloris - Pavard, Koundé, Varane (Upamecano, 43), Kimpembe, T. Hernandez - Tchouaméni, Pogba – Griezmann (Veretout, 90+2) - Mbappé, Benzema. Selecţioner: Didier DeschampsArbitru: Anthony Taylor (Anglia)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net