Franța - Anglia, disputa împiedicaților

franta-anglia-dembele-penalty-ratat-epa-efe-h_55281091.jpg

Dembele a ratat primul penalty de care a beneficiat Franța
Dembele a ratat primul penalty de care a beneficiat Franța
Foto: EPA-EFE

Franța a câștigat (2-1) nesperat în fața Angliei după un meci ”cu un scenariu incredibil”, după cum scrie site-ul lequipe.fr. ”Cocoșii” au ratat două lovituri de la 11 metri și au obținut victoria printr-un autogol al englezilor în prelungiri.

Echipe cotate cu mari șanse la câștigarea Campionatului European de fotbal Under 21, Franța și Anglia și-au împărțit perioadele de dominare. Insularii au început mai bine, fiind ”un miracol că <<les Bleuets>> au scăpat fără gol după o jumătate de oră catastrofică”, după cum scrie site-ul lequipe.fr. Scăpați din corzi, francezii au reacționat, având ocazia să deschidă scorul. Însă Moussa Dembele nu l-a putut învinge pe portarul Henderson, de la 11 metri (minutul 25). 
După pauză, scenariul s-a repetat. Francezii au început mai bine, însă Anglia a reacționat, marcând prin Foden (min. 55). Un moment important al meciului s-a petrecut în minutul 63, când Choudhury a fost eliminat după o intrare criminală la Bamba. În inferioritate numerică, englezii au fost nevoiți să se apere, iar defensiva lor a rezistat până spre final. E adevărat, ei au avut și ceva șansă, la penalty-ul executat de Aouar (min. 66) mingea lovind stâlpul porții lui Henderson. Însă norocul n-a ținut la nesfârșit. Franța a egalat prin Ikone (min. 89) și a câștigat prin autogolul lui Wan-Bissaka (min. 90+5), care, neinspirat, a trimis în poartă o minge pe care Henderson ar fi reținut-o cu siguranță... Astfel s-a încheiat o dispută în care combatanții și-au dat deseori cu stângu-n-dreptul.    

 

Loading...