Franck Ribery, la borna 23 în Germania

ribery-frank-germania-gettyimages-1151719693m.jpg

Frank Ribery a strâns în brațe trofeul acordat câștigătorilor Cupei Germaniei
Frank Ribery a strâns în brațe trofeul acordat câștigătorilor Cupei Germaniei
Foto: Guliver / GettyImages

Aflat la ultimul meci pentru Bayern, francezul Franck Ribery a câștigat Cupa Germaniei. Bavarezii s-au impus cu 3-0 în fața lui Leipzig, la Berlin, realizând eventul. Golurile au fost marcate de Lewandowski (min. 29, 85) şi Coman (min. 78).

Disputa a fost una specială pentru Franck Ribery, care și-a făcut astfel retragerea. După ce a avut ultima apariție pe Allianz Arena, weekend-ul precedent, în meciul cu Frankfurt (5-1), francezul a disputat și cel din urmă meci pentru bavarezi. Introdus pe teren în minutul 87, el a câștigat cel de-al 23-lea trofee sub tricoul lui Bayern. În cei doisprezece ani petrecuți în Germania, Ribery a fost de nouă ori campion și a câștigat Cupa de șase ori. De asemenea, el a triumfat în Supercupa Germaniei (de patru ori), Liga Campionilor Europeni (2013), Supercupa Europei (2013), Cupa Mondială a Cluburilor (2013) și Cupa Ligii (2007).  
După finala Cupei Germaniei, mai mulți jucători ai lui Bayern au dedicat succesul lui Ribery, Robben și Rafinha, aflați pe picior de plecare. ”Nu putea să existe un scenariu mai frumos. Le dedicăm victoria celor care ne părăsesc. Și le dorim succes în tot ceea ce vor face în continuare”, a spus căpitanul Manuel Neuer.    
Campioană pentru a 29-a oară, Bayern Munchen a cucerit cea de-a 19-a Cupă a Germaniei, realizând a douăsprezecea dublă. 

Loading...