Răzvan Burleanu, reales preşedinte al FRF! S-a impus din primul tur! Toate detaliile zilei, aici

Ultima actualizare:

    Noul şef al FRF va fi ales in Adunarea Generala FOTO: Sportpictures.eu
Noul şef al FRF va fi ales in Adunarea Generala FOTO: Sportpictures.eu

FRF şi-a ales azi preşedintele pentru urmîtorii patru ani. Contrar pronosticurilor iniţşiale, actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, a fost reales în funcţie pentru următorii patru ani încă din primul tur! Iată detaliile cele mai importante ale acestei zile de foc pentru fotbalul românesc.

Răzvan Burleanu a obţinut de două ori mai multe voturi decât adversarul său direct, Ionuţ Lupescu. Burleanu a avut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi. Marcel Puşcaş a primit 8 voturi, iar Ilie Drăgan niciun vot.

Ora 16.50: S-a încheiat numărătoarea voturilor şi toată lumea susţine că Răzvan Burleanu este câştigător încă din primul tur!

Ora 14.55: A început votul

Ora 14.30: Actualul presedinte al FRF, Răzvan Burleanu, isi sustine discursul. Ionut Lupescu si Marcel Puscas il asculta stand umar la umar, semn ca se vor sustine reciproc in turul 2. Burleanu a stârnit proteste în sală, deoarece şi-a deopăşit cu 6 minute cele 10 minute alocate.


    Razvan Burleanu e ascultat de Ionut Lupescu si Marcel Puscas, care stau umăr la umăr în salăFOTO: Gigi Stancu
Razvan Burleanu e ascultat de Ionut Lupescu si Marcel Puscas, care stau umăr la umăr în salăFOTO: Gigi Stancu

Ora 14.20: A venit rândul lui Ionuţ Lupescu să vorbească în faţa Adunării Generale.

Ora 14.10: Marcel Puşcaş îşi prezintă programul în faţa electorilor.


    Marcel Puscas isi sustine discursul la Adunarea Generala a FRFFOTO: Gigi Stancu
Marcel Puscas isi sustine discursul la Adunarea Generala a FRFFOTO: Gigi Stancu

Ora 14.00. A venit momentul discursurilor candidaţilor. Fiecare are la dispoziţie 10 minute în care să încerce să îi convingă pe cei nehotărâţi şi să îşi prezinte programul. Primul este Ilie Drăgan.


    Ilie Drăgan, in momentul discursuluiFOTO: Gigi Stancu
Ilie Drăgan, in momentul discursuluiFOTO: Gigi Stancu

UPDATE, 13.45: Pauza s-a încheiat. Va începe procesul de vot. Urna a fost deja instalată în sală.


    A fost instalată urna pentru alegerile FRFFOTO: Gigi Stancu
A fost instalată urna pentru alegerile FRFFOTO: Gigi Stancu

UPDATE, 13.00: Mircea Lucescu, cel care l-a lansat pe Lupescu în fotbalul mare şi care l-a investit cu banderola de căpitan la Dinamo pe când acesta nu avea decât 19 ani, a sosit la FRF pentru a-l susţine pe fostul mijlocaş.


    Mircea Lucescu a fost alaturi de Ionut Lupescu la FRFFOTO: Gigi Stancu
Mircea Lucescu a fost alaturi de Ionut Lupescu la FRFFOTO: Gigi Stancu

UPDATE, 12.00: Fostul internaţional Cristi Chivu, caer ar putea ocupa locul de Director cu Relaţiile Internaţionale în echipa lui Lupescu, este plin de emoţii. Drept urmare, "sudează" ţigările în faţa sediului FRF.


    Cristian Chivu a
Cristian Chivu a

UPDATE, 11.30: Urmează să se supună la vot o problemă foarte importantă, a dezafilierii unor membri. E importantă deoarece Burleanu şi-ar putea consolida poziţia dacă ar scăpa de cluburi care nu îl agrează.

UPDATE, 11.25: Au apărut primele divegenţe între cele două tabere principale. Suţinătorii lui Lupescu - cei mai vocali sunt Cristi Bivolaru şi Cristi Balaj - s-au certat cu secretarul general al FRF pe tema validării comosiilor de vot.

UPDATE, 11.05: Adunarea Generală a început. A debutat cu un moment de reculegere pentru Ion Voinescu, Nicolae Lupescu, Sorin Satmari şi alţi oameni de fotbal care au încetat din viaţă în ultima perioadă.

UPDATE, 11.00: Dintre cei 256 de membri afiliaţi, 254 sunt prezenţi la Adunarea Generală

UPDATE, 10.50: În exteriorul Casei Fotbalului, se află o ambulanţă şi câţiva jandarmi

Răzvan Burleanu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, este cel mai tânăr şef de la Casa Fotbalului, ajungând în funcţie în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Răzvan Burleanu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene, a câştigat alegerile FRF din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Ionuţ Lupescu, 49 de ani, este reprezentantul „Generaţiei de aur” la aceste alegeri, fiind susţinut de majoritatea fostelor glorii ale fotbalului românesc. Cei mai mulţi dintre ei nu au însă drept de vot la alegerile de luni. Fostul internaţional s-a decis greu să candideze, după ce a renunţat la postul de director tehnic al UEFA. Ca jucător, Ionuţ Lupescu s-a lansat la Dinamo, echipă al cărei căpitan a fost desemnat pe când avea doar 18 ani. La naţională, el a jucat de 74 de ori, participând la Campionatele Mondiale din 1990, 1994 şi 1998. În străinătate, Lupescu a jucat la Bayer Leverkusen, Borussia Moenchengladbach, Bursaspor şi Al Hilal.

Marcel Puşcaş, 57 de ani, se află pentru a doua oară în postura de candidat la şefia FRF, după ce în urmă cu patru ani a ieşit în primul tur de scrutin. În schimbul voturilor pe care i le-a cedat în turul doi lui Răzvan Burleanu, acesta a fost cooptat în echipa acestuia, ocupând funcţia de director de dezvoltare în FRF. În ultimul an de mandat al lui Burleanu, Puşcaş l-a criticat în mai multe rânduri pe preşedintele FRF, fiind primul dintre cei patru candidaţi care a anunţat că va intra în cursă.

Ca fotbalist, Puşcaş a evoluat la Crişul Oradea, FC Bihor, Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte şi Steaua Mizil. El a antrenat la finalul carierei de jucător echipele CS Târgovişte şi Rapid Bucureşti. Marcel Puşcaş a ocupat şi funcţia de preşedinte de club la Viitorul Oradea şi Steaua Bucureşti, iar în perioada 2002 – 2004 a fost agent de jucători.

Ilie Drăgan, 33 de ani, este cel de-al patrulea candidat la preşedinţia FRF. El s-a trezit în cursă întâmplător, pentru că intenţia lui a fost, când s-a înscris, nu ca să cîştoge, ci ca să demonstreze că cei de la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti au făcut un abuz când nu l-au lăsat să candideze la şefia acestui organism regional.

Drăgan este absolvent al ANEFS, specializare management sportiv, şi deţine împreună cu alţi doi asociaţi un club de fotbal pentru copii, 3 Kids Sport, în Bucureşti. În perioada 2014 – 2016 a fost lector la Şcoala Federală de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, de unde a plecat când şi-a anunţat candidatura la preşedinţia AMFB, care i-a fost de altfel respinsă. El deţine licenţa de antrenor UEFA A.

Ilie Drăgan a fost fotbalist junior la Rapid, ca senior evolând doar la nivelul Ligii a IV-a.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net