Fotbalul le-a stricat Paştele

Ultima actualizare:

    Învierea îi va prinde pe ilfoveni pe drum spre casă după o deplasare lungă la Botoşani şi programată foarte prost de LPFFOTO: Sportpictures.eu
Învierea îi va prinde pe ilfoveni pe drum spre casă după o deplasare lungă la Botoşani şi programată foarte prost de LPFFOTO: Sportpictures.eu

Sportivii de performanţă sunt obişnuiţi să-şi petreacă zilele importante din viaţă prin cantonamente sau la jocuri, dar parcă în preajma celor mari mari sărbători religioase se găseşte totuşi o oarecare înţelegere astfel încât toată lumea să fie aproape de familie.

Fotbalul românesc e însă mult prea important pentru astfel de compromisuri şi dacă mai eşti şi mic, ai pus-o! În acest weekend, în care creştinii ortodocşi sărbătoresc Patiimile lui isus, moareta lui şi apoi Învierea, Liga 1 îşi joacă fără excepţie etapa cu numărul 4. Dacă greii din play-off au fost cât de cât feriţi şi nu li s-a programat meci sâmbătă, înainte de Înviere, cei din play-out n-au fost chiar aşa de norocoşi. În lupta pentru evitarea retrogradării se vor juca Dinamo - Chiajna şi Botoşani - Voluntari, iar pe jucătorii celor patru echipe îi va prinde marele miracol pe drum spre casă. Ilfovenii lui Claudiu Niculescu sunt cei mai năpăstuiţi de şansă, ei jucând la Botoşani de la ora 18:00, iar la ora 00.00 vor fi probabil în autocar.


    Program play-off de PaşteFoto: Click!
Program play-off de PaşteFoto: Click!

Deşi din Ştefan cel Mare până în oraş sau până la Chiajna nu sunt aşa de mari distanţele, jucătorii dinamovişti şi cei ai lui Ion Moldovan vor avea probleme să ajungă la biserică pentru că încheie partida cel mai devreme la 22:30 şi cu tot cu duşuri, declaraţii şi drum ajung acasă după miezul nopţii.

Ciudate sunt însă şi restul programărilor din etapa cu numărul 4. Dacă celelalte două jocuri din play-out, Gaz Metan Mediaş - ACS Poli Timişoara şi Juventus Bucureşti - Sepsi, au fost cruţate şi lăsate pe luni, nu la fel s-a întâmplat cu CSMS Iaşi - Viitorul, pus în Vinerea Mare, de la ora 18:00, şi cu CFR Cluj - Astra Giurgiu, programat pentru prima zi de Paşte, de la ora 20:45. 


    Program play-out de PaşteFoto: Click!
Program play-out de PaşteFoto: Click!

Probabil televiziunile au avut un cuvânt important de spus în aceste alegeri ciudate, dar acestea sunt regulile şi trebuie să fie îndeplinite. Până la urmă, se poate şi mai rău! Uitaţi-vă la englezi care nu au Crăciun, Revelion sau Paşte de 100 de ani!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net