Fotbalişti din Liga I prinşi că au pariat mii de euro!

Ultima actualizare:

    Bilet de pariuri sportivefoto: Click!
Bilet de pariuri sportivefoto: Click!

Mai mulţi fotbalişti din Liga I sunt suspectaţi că au pariat sume de peste 5.000 de euro în ultima perioadă şi se încearcă descoperirea lor. Totul a plecat de la o anchetă a Oficiului pentru Jocuri de Noroc, care doreşte să-i sancţioneze pe românii ce joacă la casele de pariuri online neautorizate. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, vrea să-i scanţioneze pe aceştia şi sportiv.

În perioada 11-30 septembrie s-a pariat mult la anumite case considerate ilegale, iar Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a început cercetările. Pe listă s-ar afla şi mai mulţi fotbalişti din Liga 1 care au mizat sume de peste 5.000 de euro. Ei riscă amenzi şi suspendarea pentru că regulamentul FRF interzice parierea.

"Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 anib) penalitate sportivă de 300.000 de lei"

Președintele ONJN nu a putut să precizeze însă care sunt fobaliștii în cauză, iar explicația e una simplă. "Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi dăm mai departe listele respective şi toate informaţiile de care dispunem instituţiilor competente. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare", a declarat şefa Oficiului pentru Jocuri de Noroc, Cristinela Odeta Nistor, pentru Digi 24.

Răzvan Burleanu a anunţat că FRF a demarat discuţiile pentru a intra în posesia listei: "În momentul de faţă, a început deja o comunicare între Departamentul de Integritate al FRF şi reprezentanţii autorităţilor, astfel încât să putem să intrăm în mod oficial în posesia acestor informaţii şi bineînţeles să demarăm anchetele corespunzătoare la nivelul Comisiei de Disciplină a FRF".

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net