Fotbalişti albanezi, arestaţi înainte de meci

17-sport-albanezi-h_52904985-89151.jpg

albanezi, politie, arestare, trucare meci, Kukesi, campioana
Albanezii de la Kukesi au probleme cu poliţia
Foto: EPA

Campioana Albaniei, Kukesi, a fost cantonată în Austria, iar de aici delegaţia urma să plece în Moldova, miercuri fiind debutul în preliminariile Champions League contra celor de la Sheriff Tiraspol. Dar, pe aeroport, opt jucători şi tehnicianul au fost „săltaţi” de poliţişti.

Au răspuns întrebărilor autorităţilor până noaptea, când au fost eliberaţi şi cu o cursă târzie au ajuns apoi la destinaţie. Săptămâna trecută, Kukesi a fost umilită de Dinamo Moscova. Ruşii au câştigat cu 6-0 şi amicalul a devenit suspect. S-a descoperit că s-a pariat masiv pe golurile moscoviţilor şi poliţiştii au fost anunţaţi de către organizaţiile care se ocupă cu descoperirea partidelor trucate. Albanezii au fost aşteptaţi la aeroportul din capitala Austriei şi opt dintre ei, în frunte cu antrenorul, au fost reţinuţi. În baza probelor video s-a arătat că jucătorii respectivi doar au simulat fotbalul în acel amical. De asemenea, le-au fost luate telefoanele şi redate abia noaptea târziu. 

Au fost lăsaţi să plece spre Moldova, acolo unde restul echipei ajunsese de după-amiază, ei urmând a juca azi în preliminariile Ligii Campionilor cu Sheriff Tiraspol. Albanezii susţin că sunt nevinovaţi şi că-i vor da în judecată pe cei care i-au acuzat de „blat”. Interesant e însă faptul că belgienii de la FederBet, agenţie de monitorizare a pariurilor, au descoperit o nouă pistă: şi meciul Kukesi – Wolfsberger, desfăşurat cu câteva zile înainte de duelul cu Dinamo Moscova, e considerat trucat, albanezii pierzând de data aceasta cu 7-0.

Loading...