Fotbal feminin / România e aproape de calificarea la EURO 2017

Ultima actualizare:

    Echipa naţională de fotbal feminin
Echipa naţională de fotbal feminin

Naţionala feminină de fotbal a României a învins Ucraina cu scorul de 2-1 (2-1), joi seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, şi a făcut un pas mare spre calificarea la EURO 2017.

Tricolorele și-au asigurat locul al doilea în Grupa a treia preliminară și pot obține în premieră calificarea la un turneu final, anunţă Agerpres.

România a început în forță și a deschis scorul prin Havriștiuc (4), cu o lovitură de cap, la un corner executat de Olivia Oprea. Peste patru minute Ucraina egala prin Ovdiiciuk, dar în min. 11 echipa antrenată de Mirel Albon a trecut din nou în avantaj, grație golului înscris de Cosmina Dușa (11).

România și-a creat și alte ocazii clare de gol, a avut și o bară, prin Andreea Voicu (72), dar nu a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. Ucraina putea egala din nou, în minutul 85, când Părăluță a apărat șutul expediat de Kozîrenko din colțul careului mic.

Echipele care se clasează pe primul loc și cele mai bune șase dintre formațiile care termină pe locul 2 în cele opt grupe din preliminarii se califică la turneul final. Celelalte două reprezentative de pe poziția secunda vor juca un play-off. Clasamentul echipelor de pe locul 2 este întocmit pe baza rezultatelor pe care acestea le obțin în meciurile cu formațiile de pe pozițiile 1, 3 și 4.

În clasament, Franța ocupă primul loc, cu 21 puncte (7 jocuri), urmată de România, 13 puncte (7 j), Ucraina, 13 p (8 j), Grecia, 6 p (7 j), Albania, 0 p (7 j). România va juca ultimul meci din preliminarii marți, cu Grecia, tot la Cluj-Napoca.

România — Ucraina 2-1 (2-1)

Au marcat: Lidia Havriștiuc (4), Cosmina Dușa (11), respectiv Olga Ovdiiciuk (8).

Cluj-Napoca, Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu''

Preliminariile EURO 2017 la fotbal feminin — Grupa a 3-a

Au evoluat echipele:

România: 1. Andreea Părăluță — 2. Andreea Corduneanu (5. Adina Giurgiu, 50), 3. Lidia Havriștiuc, 6. Maria Ficzay, 15. Olivia Oprea (17. Mara Bâtea, 63) — 7. Raluca Sârghe, 4. Ioana Bortan, 11. Florentina Olar (căpitan), 10. Andreea Voicu — 18. Cosmina Dușa, 9. Laura Rus (14. Alexandra Lunca, 46). Selecționer: Mirel Albon.

Rezerve neutilizate: 12. Roxana Oprea — 16. Anamaria Gorea, 20. Brigitta Goder, 13. Beatrice Tărășilă.

Ucraina: 1. Irina Zvarici — 4. Anastasia Filenko, 22. Daria Kraveț, 18. Irina Vasiliuk, 2. Olga Basanska — 9. Vira Diatel, 15. Iia Andrușceak (7. Iana Kalinina, 66), 17. Darina Apanascenko (căpitan) — 8. Olga Boicenko (21. Tamila Himici, 46), 20. Tatiana Kozîrenko, 16. Olga Ovdiiciuk (3. Veronika Andruov, 86). Selecționer: Vladimir Reva.

Rezerve neutilizate: 23. Katerina Samson — 4. Mariana Ivanișin, 19. Hristina Ieromenko, 10. Irina Kocinieva.

Arbitru: Bibiana Steinhaus; arbitri asistenți: Katrin Rafalski, Karoline Wacker (toate din Germania); arbitru de rezervă: Patricia Șamșudean (România)

Cartonașe galbene: O. Oprea (39), Corduneanu (43), Kalinina (80), Olar (85), Voicu (90+2).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net