Fostul fotbalist Goyo Benito a murit la 73 de ani victimă a pandemiei

Ultima actualizare:

    Goyo Benito și-a legat numele de Real Madrid
Goyo Benito și-a legat numele de Real Madrid

Real Madrid a anunțat că Goyo Benito a încetat din viaţă astăzi, la vârsta de 73 de ani, victimă a pandemiei de coronavirus cu care se confruntă Spania.

Născut pe 21 octombrie 1946 la Puente del Aryobispo (Toledo), Gregorio ”Goyo” Benito Rubio a îmbrăcat tricoul primei echipei a lui Real între 1966 şi 1982, disputând 317 meciuri în campionat, 45 în Cupa Spaniei, 35 în Cupa Campionilor Europeni, 16 în Cupa Cupelor și 7 în Cupa UEFA. În total, a bifat 420 de meciuri oficiale pentru gruparea din Madrid, cu care a cucerit în total 11 trofee, între care şase titluri de campion al Spaniei (1972, 1975, 1976, 1978, 1979 și 1980).Alături de Jose Martinez Sanchez "Pirri", el este celălalt jucător din istoria lui Real Madrid  care a primit insigna cu aur şi diamante "La Laureada" din partea clubului madrilen.Totodată, Goyo Benito a evoluat de 22 de ori pentru selecţionata Spaniei, cu care a participat la Jocurile Olimpice din 1968, desfăşurate în Mexic, când a atins sferturile de finală. 

Goyo Benito a fost cunoscut drept și cel mai dur fotbalist din istoria lui Real Madrid. Se spune că înaintea unui ”Clasico”, acesta i-a fi avertizat pe Rexach și Marcial, colegii săi din selecționată care evoluau la Barcelona: ”Puteți să vă puneți cartea de identitate undeva căci în momentul în care va începe meciul nu vă voi mai cunoaște. Cu mine lucrurile sunt simple: ori trece omul, ori trece mingea. Însă niciodată nu vor trece și omul, și mingea!”. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net