Foştii campioni întorc armele!

Ultima actualizare:

    Iencsi şi Ilyes au scris  istorie la echipa împotriva  căreia vor juca astăzi (Foto: mediafax)
Iencsi şi Ilyes au scris istorie la echipa împotriva căreia vor juca astăzi (Foto: mediafax)

Dinamo s-a împotmolit etapa trecută de Universitatea Cluj, o echipă plină de foşti jucători, iar Rapid trebuie să treacă şi ea azi un test identic. În Giuleşti vine FCM Târgu Mureş, echipă antrenată de fostul rapidist Ioan Ovidiu Sabău şi la care mai joacă alţi trei oameni cu sânge vişiniu.

Ioan Ovidiu Sabău a fost unul dintre pionii principali pe care Mircea Lucescu a format la finalul anilor '90 Rapidul modern.

„Moţul" a câştigat sub comanda lui „Il Luce" Cupa din 1998, titlul din 1999 şi Supercupa în acelaşi an şi a intrat în istoria clubului pentru care a strâns 78 de meciuri în patru sezoane.

După un scurt periplu la Universitatea Cluj, Sabău a revenit în Giuleşti pentru a mai aduna ca jucător alte patru trofee, Cupa şi Supercupa în 2002, plus titlul şi Supercupa în 2003.

Adrian Iencsi, la cei 37 de ani ai săi este un jucător cu care se confundă Rapidul.

Un sondaj în galeria feroviarilor cu privire la primele trei simboluri ale echipei relevă clar în clasamentul simpatiei topul format din Iencsi, Pancu şi Maftei.

Cu 212 meciuri în tricoul Rapidului, timp în care a câştigat două titluri, (1999 şi 2003), două Cupe (1998 şi 2002) şi trei Supercupe (1999, 2002, 2003), Iencsi a fost aruncat din Giuleşti la final de carieră, deşi i se promisese un post în conducerea clubului.

Robert Ilyeş a plecat de la Rapid în 2005, la vârsta de 31 de ani pentru că a fost considerat prea bătrân pentru planurile lui Răzvan Lucescu de a reforma acea echipă.

A mers la Lankaran, în Azerbaidjan şi de atunci a mai jucat opt ani fotbal bun, timp în care Rapidului i-a lipsit de multe ori un mijlocaş central ca el.

Ilyeş n-a rămas însă dator. 103 meciuri în tricoul Rapidului, timp de trei sezoane, titlul de campion în 2003, Cupa în 2002 şi Supercupa în 2003 sunt mândriile sale ca jucător.

Din păcate pentru Rapid, azi, brânza e pe bani şi Ilyeş va fi de partea cealaltă.

Ciprian Vasilache n-a făcut mulţi purici în Giuleşti şi din cauza lui, dar şi din cauza altora, care n-au avut răbdare cu el şi n-au ştiut să-l pună pe drumul cel bun.

De numele lui e legată însă marea calificare a Rapidului în grupele Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006.

În meciul tur al play off-ului cu Feynoord, de la Rotterdam, la 1-0 pentru olandezi şi într-un moment în care Rapid era blocată, Vasilache a luat pe cont propriu o acţiune, a driblat tot ce a întâlnit în cale, a scos penalty şi tot el a avut curajul să-l transforme.

Trupa lui Răzvan Lucescu a revenit la Bucureşti cu 1-1, iar returul s-a jucat altfel cu acest scor în spate.

Giuleştenii au câştigat manaşa a doua cu 1-0, s-au calificat în grupe, dar fără el, poate sezonul uefantastic al Rapidului n-ar mai fi existat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net