A fost "cutremur" în Peru după calificarea naţionalei la Mondiale!

Ultima actualizare:

    Fanii din Peru au "cutremurat" ţara, la propriu
Fanii din Peru au "cutremurat" ţara, la propriu

Fanii din Peru s-au bucurat atât de tare pentru o calificare aşteptată de 36 de ani încât au dat peste cap aplicaţiile seismologice.

Nu mai era mult şi puteam avea alertă de tsunami în Oceanul Pacific. La golurile cu care Peru a învins Noua Zeelandă (2-0) şi s-a calificat la Mondiale, sud-americanii au înnebunit de fericire, declanşând un mic cutremur.

Probabil că fanii din Peru nu vor avea nici o pretenţie de la naţionala lor la Cupa Mondială de anul viitor. Apogeul a fost atins miercuri seară la Lima (joi dimineaţă în România), când urmaşii incaşilor au depăşit barajul inter-continental cu Noua Zeelandă, ajungând la Mondiale pentru prima dată după 1982. Evident că nici un jucător din actuala naţională peruană nu era nici măcar născut în urmă cu 36 de ani, marile vedete Farfan şi Guerrero având acum doar 33 de primăveri.


    Jucătorii peruani au reuşit o calificare istorică
Jucătorii peruani au reuşit o calificare istorică

Astfel, scenele de bucurie din teren, din tribune, din faţa televizoarelor şi de pe străzi au fost inimaginabile. O ţară cu 30 de milioane de locuitori a explodat la primul gol marcat de Peru contra Noii Zeelande, iar seismologii din Lima au intrat imediat în alertă. Asta pentru că una dintre aplicaţiile menite să monitorizeze mişcările de pământ a detectat un cutremur de mici dimensiuni. „Entuziasmul oamenilor a făcut ca aplicaţia să se activeze”, s-a precizat ulterior.

Calificarea peruanilor nu e întâmplătoare, naţionala antrenată de argentinianul Gareca fiind neînvinsă în 2017 (şase victorii şi patru egaluri), rezultate cu care a ajuns până pe locul 10 în clasamentul FIFA. Ca urmare, peruanii vor fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor CM 2018, eveniment programat la Moscova, la 1 decembrie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net