Florinel Coman începe să semene cu Mbappe

Ultima actualizare:

    Florinel Coman a marcat o dublă în „Derby de România” şi a făcut în tricoul roş-albastru primul său meci demn de comparaţia obsesivă cu starul francezFoto: Inquam
Florinel Coman a marcat o dublă în „Derby de România” şi a făcut în tricoul roş-albastru primul său meci demn de comparaţia obsesivă cu starul francezFoto: Inquam

Gheorghe Hagi l-a comparat primul pe Florinel cu Mbappe, când încerca să i-l bage pe gât lui Gigi Becali, la FCSB. Când a reuşit să bată toate recordurile interne în materie de transferuri, după cele 3 milioane de euro plătite de bucureşteni, nici patronul roş-albaştrilor nu l-a mai scos din acest apelativ. A fost însă nevoie de un an ca să ne arate că merită măcar să viseze o apropiere de francez.

Coman a jucat 30 de partide pentru FCSB în sezonul 2017-2018, dar n-a reuşit decât trei goluri în toate competiţiile. Presiunea şi-a spus cuvântul şi aşteptările tot timpul mari l-au inhibat într-atât încât Florinel nu mai valora lunile trecute nici cât gheata actualului campion mondial. Când în sfârşit a fost lăsat în pace şi tratat ca un copil de 20 de ani care are nevoie de încredere şi de meciuri în picioare pentru a creşte, a demonstrat de ce e în stare. Şi în ce meci, chiar contra eternei rivale, Dinamo, în „Derby de România”. Coman a intrat în partida de pe Arena Naţională la pauză, la fel ca şi la Giurgiu, doar că acum a lovit de două ori, prima dată direct din corner, în minutul 55, iar a doua oară în minutul 68. Trebuia să fie suficient pentru victorie şi nu e decât vina apărării că aceasta nu s-a obţinut.

Budescu l-a învăţat golul din corner

Florinel a scos însă capul şi acum putem spera că vom avea un nou fotbalist de rasă în România. Decizia de a nu se bucura la goluri în semn de protest faţă de masacrul public la care l-a supus Gigi Becali în ultima vreme demonstrează şi ea o supărare pozitivă, diferită de ţâvna neproductivă care l-a curăţat pe Alibec. Toţi steliştii l-au felicitat pentru meci şi doar patronul a adoptat o tactică inversă, parcă să nu-l trezească din transa în care pare să fi intrat. „A dat două goluri, asta e, dar a fost degeaba dacă nu am câştigat”, a fost singurul comentariu al lui Gigi Becali, deşi el a dictat prin telefon intrarea lui Coman după primele 45 de minute.

Coman, cel mai scump transfer intern din istorie

Jucătorul în vârstă de 20 de ani pare şi el conştient că e la un nou restart şi că poate clădi ceva frumos pe evoluţia din derby. „A fost un meci bun, mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa. Am văzut o breşă la corner şi am încercat să o fructific. Am reuşit să marchez, dar nu mă compar cu Budescu. El era senzaţional. Eu sunt un jucător tânăr, vreau să evoluez cât mai mult şi să dobândesc experienţă. Apoi, totul va veni de la sine. Sper să ajung un fotbalist foarte mare”, a spus Coman după meci.

Cel mai tânăr marcator al unei duble în derby

Florinel Coman a devenit duminică cel mai tânăr fotbalist din istoria roș-albaștrilor care a înscris o ”dublă” în derby-urile din campionat. Acesta a urcat pe podium şi în topul dedicat fotbaliștilor care au punctat de cel puțin două ori într-un astfel de meci, alături de foştii dinamoviști Iosif ”Piți” Varga şi Ionel Dănciulescu. Mai mult, Florinel Coman este al doilea fotbalist din istoria confruntărilor FCSB - Dinamo care marchează o ”dublă” din postura de rezervă, primul fiind tot Dănciulescu, în 1996.


    Atacantul în vârstă de 20 de ani are două goluri în două meciuri ale sezonuluiFOTO: Sportpictures.eu
Atacantul în vârstă de 20 de ani are două goluri în două meciuri ale sezonuluiFOTO: Sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net