Florin Niță, eroul României din meciul cu Germania, a avut o copilărie foarte grea. Unde muncea

Ultima actualizare:

    Florin Niță a făcut minuni cu GermaniaFOTO: Sportpictures.eu
Florin Niță a făcut minuni cu GermaniaFOTO: Sportpictures.eu

Florin Niță (33 de ani) a fost eroul României în meciul cu Germania. Iar dacă am pierdut doar cu scorul de 1-0, acest lucru i se datorează în exclusivitate portarului legitimate la Sparta Praga, care a salvat incredibil în alte șase situații clare de gol ale foștilor campioni mondiali. Goal-keeper-ul are o poveste de viață extraordinară, fiind un adevărat exemplu pentru toată lumea. Click! vă prezintă secretele portarului român.

A rămas fără tată la cinci ani. Florin a avut o copilărie foarte grea. Tatăl său a decedat când el avea doar cinci ani, iar la scurt timp după aceea, mama lui s-a îmbolnăvit. ”Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare”, a mărturisit el într-un interviu pentru ”Gazeta Sporturilor”. Mama lui a decedat când el era adolescent.

Când era copil a muncit la o fabrică de cozonaci. Pentru că aveau mari probleme cu banii, Florin a decis, când era doar un copil, să facă ceva pentru a-și ajuta familia. Drept urmare, s-a angajat la o fabrică de cozonaci. ”Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber... Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac... Mă dureau picioarele, că eram mic și tot împachetam la cozonaci. Dar știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul”, a mai spus el pentru același ziar.

Îi înghețau picioarele la antrenament. Din cauza condițiilor materiale precare din copilărie, Niță nu avea ghete de fotbal, ci teniși, care în zilele ploioase făceau să-i înghețe picioarele. S-a chinuit mult, dar a făcut totul cu un singur vis: acela de a deveni portar profesionist. ”Țin minte că eram cu degetele înghețate în teniși. Toți aveau ghete cu crampoane și eu nu aveam, eram în teniși. Și puneam pungi și eram varză, dar tot stăteam acolo pe teren. Nu am avut, a trebuit să trag, să strâng din dinți ca să ies din… Să-mi îndeplinesc visul”, a declarat el pentru prosport.ro.

Și-a cunoscut soția la policlinică. Florin și-a cunoscut soția, pe Laura, în urmă cu 16 ani. Atunci, el avea 19 ani, iar ea 18. Cei doi s-au întâlnit la o vizită medicală de la Policlinica Sportivilor din Vitan. ”Ea era cu o colegă sportivă. Am știut din prima clipă că ea este jumătatea mea. Avea privirea caldă...  Am stat pe holul spitalului și am vorbit amândoi de parcă ne știam de-o viață. Am rămas împreună de atunci”, a povestit el pentru gsp.ro. Cei doi s-au căsătorit și au împreună doi copii, pe Andrei și pe Maia.

Merge săptămânal la biserică. Niță recunoaște că este foarte credincios și că de când era mic mergea la biserică la Țigănești. Duhovnicul lui este părintele Calinic.

Are o viață extrasportivă perfectă. Florin e unul dintre cei mai liniștiți fotbaliști de la națională. El nu bea, nu fumează și nu iese în cluburi, preferând să petreacă timpul liber alături de soție și de cei doi copii, cu care se joacă ori de câte ori are prilejul.


    Florin NițăFOTO: Sportpictures.eu
Florin NițăFOTO: Sportpictures.eu

Reghecampf l-a ajutat cel mai mult. Destinul lui Florin Niță s-a schimbat când drumul lui s-a intersectat cu cel al lui Laurențiu Reghecampf. În 2012 era portarul titular de la Concordia Chiajna, iar Reghe venise antrenor. I-a plăcut de el și, după ce s-a dus tehnician la FCSB, l-a luat și pe Niță acolo. Totul s-a schimbat din acel moment. De altfel, el recunoaște că Reghecampf și soția lui, Anamaria, care îi este și impresar, sunt ca niște părinți pentru el.

Transferat pentru 1,3 milioane de euro. Niță a fost tranferat de Sparta Praga de la FCSB în februarie 2018, pentru suma de 1,3 milioane de euro, una foarte mare pentru un portar. El juca la bucureșteni din 2013, unde venise de la Concordia Chiajna. Acum are un salariu lunar de 600.000 de euro.

A plâns la despărțirea de FCSB. A fost protagonistul unor momente emoționante la plecarea de la FCSB. A ținut un discurs de despărțire în vestiar și la finalul său a izbucnit în lacrimi. El a mărturisit cu fiecare prilej că a fost de mic un fan al Stelei.

A devenit portar din întâmplare. Chiar dacă acum face furori în poartă, Niță a început fotbalul ca atacant. Era foarte rapid și de aceea era poreclit ”Viteză”. La un moment dat au lipsit doi portari de la echipa unde el se antrena, așa că a fost de acord să intre în poartă. De unde nu a mai ieșit.

Idolul lui este Buffon. Modelul lui este legendarul portar al lui Juventus, Buffon. Se uita la toate meciurile lui și încerca să-i copieze atât intervențiile, cât și gesturile sau comportamentul din momentele de bucurie sau de tristețe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net