Florin Andone e asul de Cupă la Brighton

Ultima actualizare:
Cotul în gură pe care Andone l-a aplicat unui adversar
Cotul în gură pe care Andone l-a aplicat unui adversar

Folosit mai puţin în Premier League, atacantul român a fost încă o dată decisiv pentru Brighton în competiţia KO a Angliei.

Brighton s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Angliei în special datorită inspiraţiei lui Florin Andone. Ca şi în turul precedent, cu Bournemouth, vârful naţionalei României a dat un gol cu greutate în disputa de miercuri cu West Bromwich Albion.

Andone n-a reuşit să-şi câştige un loc de titular în meciurile din campionat, el evoluând până acum în 15 partide ale lui Brighton în Premier League, dar numai în patru dintre acestea a intrat pe teren din primul minut. Antrenorul Hughton i-a oferit însă încredere în cele trei meciuri pe care „pescăruşii” le-au disputat în Cupa Angliei, iar Andone a confirmat aşteptările cu goluri preţioase. Astfel, în ianuarie, în deplasarea dificilă de la Bournemoth, românul a închist tabela la 3-1. A venit apoi „dubla” cu divizionara secundă West Bromwich, decisă abia la rejucare, conform regulamentului din Anglia. Mai exact, cele două echipe au terminat la egalitate (0-0) meciul de la Brighton de la finalul lunii ianuarie, astfel că soarta calificării s-a decis în urma unui alt meci, de această dată la Birmingham. În minutul 77, Florin Andone şi colegii săi s-au văzut conduşi cu 1-0, moment în care erau eliminaţi. Salvarea alb-albaştrilor a venit cinci minute mai târziu de la atacantul român, care a urmărit insistent o minge bâlbâită de apărarea adversă, reuşind să le fure mingea fundaşilor şi să-l învingă pe portar cu un şut cu piciorul stâng. La 1-1 nu s-a folosit regula golurilor din deplasare, ci s-a mers în prelungiri, acolo unde Brighton a mai dat două lovituri prin Glenn Murray, atacantul de 35 de ani care îl ţine pe bancă pe Andone în Premier League. În optimile Cupei Angliei, sâmbăta viitoare, Brighton are o şansă uriaşă de a face pasul spre sferturi, echipa lui Florin Andone urmând să joace acasă cu Derby County, o altă formaţie din eşalonul secund al fotbalului englez.

Singura pată neagră pe evoluţia de miercuri seară a lui Florin Andone a fost o lovitură cu cotul în figură aplicată unui adversar în timpul unui duel pentru minge. Contactul n-a fost văzut de arbitru, iar arbitrajul video (VAR) nu s-a folosit la acest meci, însă federaţia engleză s-ar putea sesiza. Astfel, dacă se va dovedi că Andone a lovit cu intenţie, atunci românul riscă o suspendare drastică, de cel puţin trei meciuri.

Florin Andone la Brighton

                           În campionat        În Cupa Angliei

Meciuri (titular)    15 (4)                         3 (3)

Minute jucate         532                           293

Goluri                       2                              2

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net