Florentin Petre: hepatită C, accident, performanţă!

CLIIMA20110312_0015_1.jpg

Florentin Petre
Citeste tot despre: 

Florentin Petre este un adevărat model pentru dinamovişti, el evoluând la roş-albi timp de 11 sezoane, plus junioratul. A învins o boală cruntă, s-a vindecat după un accident petrecut în Deltă la o partidă de pescuit şi apoi s-a transferat în străinătate.

Are 37 de ani şi i se spune Piticul (are 1.66 m), dar a fost unul dintre cei mai buni mijlocaşi dreapta, fiind recunoscut pentru viteza sa. Calităţiile sale l-au propulsat şi la echipa naţională, acolo unde a bifat 52 de meciuri şi a marcat şase goluri, fiind în lotul pentru EURO 2000 şi 2008.

Totuşi, s-a remarcat pentru puterea de a reveni, indiferent de greutăţile pe care le-a întâmpinat. 2000 şi 2001 au fost anii de cumpănă pentru Petre. Pe 5 octombrie 2000 şi-a pierdut cel mai bun prieten, pe Cătălin Hîldan, şi-n scurt timp a fost diagnosticat cu un virus hepatic de tip C. A început un tratament dureros, iar medicii îi spuneau că e posibil să nu mai joace fotbal, însă în numai un an se pregătea să revină la antrenamente. Apoi, când părea că totul va reveni la normal, în iulie 2001, în timpul unei partide de pescuit, unul dintre hobby-urile sale, în Delta Dunării, s-a electrocutat şi s-a ales cu arsuri de gradul I, II şi III.

“După toate aceste suferinţe, mi-am spus că atunci m-am născut a doua oară. Numai Dumnezeu a vrut ca eu să mai trăiesc şi să mai pot juca şi fotbal”, spunea atunci Petre.

A revenit pe teren abia în 2003, a cucerit o nouă Cupă şi un campionat alături de Dinamo, în 2004 s-a întors şi la echipa naţională, iar în 2006 a prins primul său contract în străinătate. A Ajuns la ŢSKA Sofia, apoi a urmat Terek Groznîi. În 2010 s-a întors în ţară, a mia jucat puţin la Brăneşti, după care s-a retras.

S-a reprofilat şi a devenit  multiplu campion şi-n cursele de raliuri, cucerind titluri şi la turnee internaţionale.

Ce e campania «Pentru tine doar o monedă, pentru ei un viitor»

Campania umanitară de strângere de fonduri pentru Fundaţia Mihai Neşu, „Pentru
tine doar o monedă, pentru ei un viitor" are ca scop colectarea monezilor
pe care spectatorii le aruncă la intrarea în stadion pentru un meci de fotbal.
În loc să le arunce, cei care asistă la meciurile de acasă ale Stelei din Liga
Campioanilor le pot dona într-un loc special amenajat. Cei care vor, pot face
donaţii şi la numărul de SMS 8837, costul fiind de 2 euro. Fondurile vor ajunge
în conturile Fundaţiei Mihai Neşu, pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi.
Detalii despre campanie puteţi vedea pe www.moneda-viitor.ro .

Loading...