„Finală” înainte de finală. Viitorul - Craiova, un meci cât un sezon

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi, în fața celui mai important meci al sezonului pentru Viitorul
Ianis Hagi, în fața celui mai important meci al sezonului pentru Viitorul

Viitorul și CSU Craiova joacă joi un meci care va salva sezonul doar pentru una dintre combatante.

Clasate pe pozițiile 3, respectiv 4 în play-off-ul Ligii I, Craiova și Viitorul sunt ieșite din lupta pentru titlu, câștigarea Cupei României devenind obiectivul major al finalului de stagiune. Returul semifinalei de la Ovidiu va porni de la scorul de 2-1 pentru trupa lui Hagi.

Viitorul – Craiova e unul din acele meciuri speciale, în care ambele echipe vor evolua cu cuțitul la os. O finală de Cupă, chiar dacă nu va fi câștigată, poate fi pusă în palmares, astfel că va pluti o miză uriașă deasupra „finalei” de joi seară. Pe de-o parte, la Viitorul, Gică Hagi a decis încă de acum o lună să sacrifice campionatul și să-și odihnească o mare parte a titularilor în disputele din play-off premergătoare duelurilor cu Craiova. În Bănie i-au ieșit calculele, Ianis Hagi și colegii săi impunându-se pe „Oblemenco” cu un 2-1 care le oferă acum prima șansă la calificare. Între cele două manșe de Cupă, Viitorul le-a mai administrat un 2-1 oltenilor, în play-off, rezultat care a dus la demiterea italianului Devis Mangia.

Paradoxal, șocul provocat de Hagi pe banca celor de la Craiova se poate întoarce acum împotriva „Regelui”. Cu un nou antrenor, Corneliu Papură, „leii” din Bănie au luat-o de la zero și se prezintă cu o altă motivație, oferită de acest nou început. „Avem de remontat un rezultat, acesta e scopul pentru care mergem la Viitorul. Vom încerca să înscriem și să fim mai atenți în fața porții, când vom ajunge acolo. Eu cred că vom marca, dar nu știu ce procente avem să ne calificăm. Ar trebui să spun o formulă matematică”, a declarat Corneliu Papură înaintea meciului.

Cupa României, Semifinale, Retur

Miercuri

Astra – CFR Cluj  19.45 (3-1 în tur), TelekomSport 1, DigiSport 1

Joi

Viitorul – CSU Craiova  19.45 (2-1 în tur), TelekomSport 1, DigiSport 1

*Finala va avea loc la 25 mai, la Ploiești.

Tehnicianul Craiovei a ținut să remarce munca pe care a făcut-o Gică Hagi la Viitorul. „E un exemplu de a reuși, e un club care își vinde jucătorii cei mai buni și se califică mereu în play-off. Cred că ar trebui să ne luăm notițe și să învățăm toți de la modelul lor. Jucând la Academie și având aceleași principii, le e foarte ușor să promoveze de la juniori la echipa mare”, a spus Corneliu Papură.

Meciul de joi e nouă ocazie pentru Ianis Hagi să iasă la rampă și să ia ochii impresarilor din întreaga Europa. Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a dat asigurări că mijlocașul Viitorului e curtat insistent de grupări din Belgia. „Vă spun sigur-sigur, nu știu din alte țări, dar din Belgia are sigur ofertă. Am prieteni și impresari care îl urmăresc atent și m-au întrebat despre el”, a afirmat Rednic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net