Fetele de la Mondiale, căutate de "ouă"!

Ultima actualizare:

    Park Eun-Sun a fost suspectată că este de fapt bărbat
Park Eun-Sun a fost suspectată că este de fapt bărbat

Campionatul Mondial rezervat sexului frumos a pornit la drum noaptea trecută în Canada, nu înainte ca FIFA să le controleze de “ouă” pe toate jucătoarele prezente la competiţie.

În urmă cu patru ani, la Mondialul din Germania, două fotbaliste din Guineea Ecuatorială au fost acuzate de adversare că sunt, de fapt, bărbaţi “sub acoperire”. Surorile Salimata şi Bilguisa Simpore s-ar fi deconspirat la loviturile libere, atunci când se aflau în zid şi îşi acopereau cu mâna zona genitală, exact cum fac fotbaliştii. Adevărul n-a ieşit niciodată la iveală, federaţia din Guineea Ecuatorială suspendându-le pe cele două cu scopul de a evita alte polemici. FIFA nu şi-a dorit însă un scandal similar şi a luat măsuri preventive pentru Mondialul 2015 din Canada.

Le-a fost verificat sexul tuturor fotbalistelor 

Astfel, turneul care a debutat aseară a fost precedat de controale ginecologice, oficialii forului mondial dorind să se asigure că toate participantele sunt femei. Una dintre fotbalistele care a ridicat mari semne de întrebare în ultimii ani a fost sud-coreeanca Park Eun-Sun, prezentă şi ea la Mondialul din Canada. Recent, vedeta naţionalei asiatice s-a declarat “umilită” de faptul că toţi antrenorii din liga sud-coreeană i-au pus la îndoială feminitatea. Cazul cel mai scandalos a apărut anul trecut în cadrul naţionalei feminine a Iranului, în lotul căreia s-au descoperit nu mai puţin de patru bărbaţi.

Click! spune

Aceasta este a șaptea ediție a turneului final mondial. A fost extins numărul de participanți de la 16 la 24, iar Coreea de Nord a fost exclusă ca urmare a depistării pozitive la testele anti-doping a unora dintre jucătoare. Finala va avea loc la Vancouver, la 5 iulie, iar toate meciurile pot fi urmărite în România pe Digisport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net