FCSB tremură pentru calificarea în play-off-ul ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Teixeira a marcat golul al doilea al celor de la FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Teixeira a marcat golul al doilea al celor de la FCSBFOTO: Sportpictures.eu

Bucureştenii au încheiat la egalitate, 2-2, cu Viktoria Plzen şi sunt obligaţi să bată în retur pentru a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor.

Considerată calificată încă de la tragerea la sorţi, FCSB a constatat pe propria piele că în fotbal nu e bine să îţi desconsideri adversarul. Viktoria Plzen a venit la Bucureşti cu lecţia bine învăţată şi a plecat cu un rezultat de egalitate, 2-2, care o transformă în favorită la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

Cu 33.000 de fani în tribună, adică mai puţini decât sperau oficialii echipei, dar cu handbalista Cristina Neagu lider de galerie, FCSB a fost surprinsă de la început de oaspeţi. Cehii au dovedit că nu au venit să se apere şi şarjele lor ofensive s-au concretizat în minutul 23 printr-un gol înscris de Krmencik, dar „construit” de gafele lui Enache şi Larie. Cei doi fundaşi au demonstrat că între a fi jucător şi a fi fotbalist e ceva diferenţă, aşa că ei aseară au fost doar jucători. Împinşi de la spate de public ca pe vremea când reprezentau Steaua, jucătorii de la FCSB s-au apropiat periculos de poarta adversă, nu au mai putut fi opriţi decât prin faulturi în preajma careului, iar Budescu a demonstrat ce înseamnă să ai geniu. Jucătorul adus de la Astra în această vară a făcut toţi banii în minutul 37, atunci când a transformat ca în manuale o lovitură liberă de la 18 metri.

Repriza secundă a început, ca şi prima, tot în nota de dominoare a cehilor care, firesc, au marcat. Era minutul 53 când Kopic s-a trezit şi liber în careu şi cu mingea la picior, aceasta fiind erspinsă greşit de Niţă. Nu a trebuit decât să o împingă în plasă şi astfel Plzen a revenit în avantaj. Situaţia nu avea să rămână aşa decât 8 minute, căci Teixeira a reuşit să egaleze printr-un gol marcat cu capul, din cădere, din colţul careului mic.

Acesta avea să rămână şi scorul final, 2-2, însă românii au de ce să îşi facă griji. Calificarea e departe, Alibec, cel care ar fi trebuit să fie starul echipei, e şi el departe, dar de forma de anul trecut, iar veştile venite de la Budescu, care s-a accidentat, nu sunt deloc bune. În plus, în returul de săptămâna viitoare una dintre grijile principale ale celor de la FCSB va fi să nu ia gol. Ori, cu fundaşii de aseară e greu să se întâmple una ca asta.

Budescu s-a «rupt»

FCSB a fost urmărită de ghinion aseară. Mai îngrijorătoare decât rezultatul de egalitate de pe propriul teren este accidentarea gravă a liderului formaţiei, Constantin Budescu. Autorul unui gol de excepţie în prima repriză, când a transformat perfect, în minutul 37, o lovitură liberă de la 18 m, Budescu a fost protagonistul tuturor fazelor periculoase ale echipei sale. Din păcate, în minutul 66 a trebuit să iasă de pe teren accidentat, primele informaţii spunând că el ar fi suferit o ruptură de tendon la piciorul drept. Totul se va afla azi, după ce jucătorul adus de la Astra va face un RMN.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net