FCSB şi-a luat golgheter-dansator

Ultima actualizare:

    Ioan Hora este cel mai bun marcator din istoria clubului Pandurii Târgu JiuFoto: sportpictures.eu
Ioan Hora este cel mai bun marcator din istoria clubului Pandurii Târgu JiuFoto: sportpictures.eu

Gigi Becali nu s-a lăsat până nu a adus la echipă un nou atacant. Liber de contract după despărţirea de echipa turcă Akhisarspor, Ioan Hora s-a înţeles cu patronul FCSB, astfel că ieri a fost prezentat la Palat, iar de azi va începe antrenamentele alături de noii săi coechipieri, în Spania. Click! vă prezintă 7 lucruri inedite despre cel pe care Becali l-a asemuit ieri cu Luis Suarez.

  • Campion la dansuri. Cu un nume parcă predestinat, Ioan Hora a început sportul cu dansurile. El era chiar bun, astfel că atunci când avea 11 ani a reuşit să obţină primele distincţii, care au culminat cu titlul de campion. Îi plăcea însă şi fotbalul, aşa că a avut norocul de a fi fost descoperit de un antrenor la o miuţă în curtea şcolii. A fost cucerit definitiv de frumuseţea ”sportului rege” şi de atunci şi-a etalat talentul de dansator doar la petreceri.
  • La 14 ani a vrut să plece în Grecia. Când avea 14 ani, a trecut printr-o cumpănă a carierei. După cum şi-a amintit pentru Prosport primul său antrenor de la LPS Bihorul, Lucian Stance, Hora ”a fost la un pas să renunţe la fotbal la 14 ani. Era decis să plece cu părinţii săi în Grecia, dar l-am făcut să înţeleagă că-şi poate croi viitorul şi prin fotbal. Si părinţii lui au insistat să rămână”, a povestit Lucian Stance.
  • Are un titlu şi o Supercupă a României. Din punct de vedere al trofeelor, cei mai buni ani ai carierei lui Hora au fost cei petrecuţi la CFR Cluj. El a ajuns la ardeleni pentru 800.000 €, sumă achitată celor de la Gloria Bistriţa, formaţia care îl luase în 2008, de la UTA, plătind o sumă record pentru arădeni, 250.000 €. La CFR Cluj a jucat în perioada 2010 – 2014, timp în care a cucerit un titlu de campion naţional şi o Supercupă a României.
  • Condamnat pentru că a condus băut. În ianuarie 2013, Hora a trecut prin cea mai traumatizantă experienţă. El a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus maşina sub influenţa băuturilor alcoolice. Incidentul s-a întâmplat în 2010, când atacantul încă juca pentru Gloria Bistriţa. După un meci s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident în Cluj. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, el şi-a agravat situaţia refuzând alcooltestul la faţa locului şi încercând să-i mintă pe poliţişti, drept pentru care s-a ales şi cu dosar pentru mărturie mincinoasă. 
  • Edi Iordănescu l-a transformat în atacant. Până să ajungă la Pandurii Târgu Jiu, în 2015, Hora evolua ca mijlocaş. Edi Iordănescu, antrenorul de atunci al gorjenilor, a fost cel care l-a reprofilat ca atacant şi fotbalistul nu l-a dezamăgit. În acel campionat 2015/ 2016 a marcat 20 de goluri, dintre care 19 în campionat, terminând sezonul ca golgheter al Ligii 1. De asemenea, a intrat în istoria clubului, fiind cel mai prolific jucător din istoria celor de la Pandurii. Mai mult, în acea perioadă a fost convocat şi în echipa naţională, pentru care a jucat două meciuri.
  • A marcat doar 10 goluri în Turcia. Născut la 21 august 1988, Ioan Hora a evoluat în ţară la UTA, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi Pandurii. Apoi, după ce a devenit golgheter în 2016, a plecat în Turcia, unde a jucat pentru Konyaspor, Akhisar Belediyespor şi Akhisarspor. Din păcate pentru el, aventura turcă nu i-a priit, marcând 10 goluri în doi ani şi jumătate: unul în prima ligă, 3 în liga secundă şi 6 în Cupa Turciei. Asta după ce, în Liga 1 din România marcase de 38 de ori.

Căsătorit cu o fostă prezentatoare tv


    Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ioan Hora este căsătorit din 2015 cu o fostă prezentatoare TV, Romana Farcaş. Cei doi au o fetiţă, care va face pe 23 ianuarie doi ani. Botezată Nadia, aceasta s-a născut în Turcia, deoarece în acea perioadă fotbalistul evolua la Konyaspor. Povestea de dragoste dintre Ioan şi Romana a început în liceu. După 8 ani de relaţie, cei doi au hotărât să se căsătorească, iar acum formează una dintre cele mai frumoase familii din fotbalul românesc.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net