FCSB și CFR Cluj joacă vineri meciul primăverii în Liga 1

Ultima actualizare:

    Olaru este un jucător spectaculosFOTO: Sportpictures.eu
Olaru este un jucător spectaculosFOTO: Sportpictures.eu

A venit și ziua ”șocului” campionatului. FCSB și CFR Cluj se vor întâlni vineri seară, de la ora 20.30, pe Arena Națională, într-o partidă care ar putea decide liderul la finalul sezonului regulat. Tradiția spune că ardelenii, care au pierdut un singur meci din ultimele 10, sunt favoriți, însă cazurile de coronavirus din tabăra lor par să echilibreze balanța.

Cele două formații sunt la egalitate în fruntea clasamentului, cu același număr de puncte (60), dar mai mult decât atât, sunt aproape egale și la nivelul cotelor jucătorilor. Bucureștenii au o cotă totală de 25,8 milioane de euro, iar CFR de 24,9 milioane de euro, conform site-ul specializat transfermarkt.com. Interesant este că valoarea jucătorilor confirmă și ce fel de echipe sunt fiecare dintre cele două. FCSB se bazează pe individualități, iar primii doi jucători (Florinel Coman și Florin Tănase sunt mai scumpi decât oricare alt fotbalist al campioanei, în timp ce clujenii se bazează pe puterea echipei și de aceea vom găsi în lotul lor 12 jucători cotați la peste un milion de euro, față de doar 8 la bucureșteni.

Învingători o singură dată în ultimele 10 meciuri directe, 1-0 la 19 mai 2019, când CFR-ul era deja campioană matematic, FCSB, care a mai scos patru egaluri, speră să oprească seria negativă, mai ales că ardelenii vor fi lipsiți de toți atacanții din lot. Debeljuh, Rondon și Costache au coronavirus, în vreme ce Bilel Omrani, care a arătat o formă foarte bună în weekend, în victoria cu Poli Iași (scor 4-0) s-ar fi accidentat la antrenamentul de miercuri. În plus, nici antrenorul Edi Iordănescu nu va putea sta pe bancă, deoarece este suspendat.

De partea cealaltă, Anton Petrea, tehnicianul FCSB, este de părere că pentru echipa lui play-off-ul începe de acum, dat fiind că vor juca, în ordine, cu CFR, Universitea Craiova și Sepsi. Toate meciurile su fost şi sunt importante, nu doar cele cu o singură echipă. Ţinând cont că întâlnim următoarele trei echipe din spatele nostru în etapele viitoare, pot să spun că începe play-off-ul, de la meciul de vineri. Sper să nu fie un complex, ce a fost în trecut este istorie, pe noi ne interesează ceea ce urmează, ceea ce trebuie să facem, şi anume să tratăm jocul cu mare seriozitate, cu mare concentrare şi să încercăm să ne impunem jocul. Ştiu că întâlnim o echipă foarte agresivă, o echipă experimentată, într-o formă bună, dar eu cred că asta ar trebui pentru noi să fie ceva mobilizator. Meciul de mâine este foarte important, ne dorim să câştigăm, am dori să ne desprindem în clasament din punct de vedere al punctelor”, a declarat Petrea. El spune că absențele din lotul clujenilor nu îi transformă elevii în favoriți: ”Consider că au un lot destul de numeros şi valoros şi cred că absenţa unuia sau altuia dintre jucătorii lor nu ar fi aşa o mare problemă. Au o echipă experimentată, bună, care s-a exprimat foarte bine de fiecare dată când a intrat pe teren”, a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net