FCSB, prima victorie cu Dinamo. Vicecampioana s-a impus cu 2-1 în partida de pe Arena Naţională

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se pare că Steaua avea nevoie de o schimbare de nume ca s-o bată din nou pe Dinamo! După şase meciuri fără victorie în faţa marii rivale, roş-albaştrii au câştigat când le ardea buza mai tare şi rămân lângă Viitorul şi CFR. Nemec şi compania ies din lupta pentru titlu şi tremură chiar pentru locul de Liga Europa.

Partida de pe Arena Naţională a început timid, ambele echipe temându-se ca nu cumva improvizaţiile din apărare să-i coste scump în cazul în care se expun prea mult. Tocmai din această cauză doar o execuţie personală putea debloca “ariciul”. Şi ea a venit de la singurul jucător de pe teren capabil de aşa ceva: Denis Alibec. Căpitanul Stelei a beneficiat de un marcaj larg al dinamoviştilor, s-a întors cu faţa spre poarta lui Cerniauskas şi a jutat sec, dar imparabil la colţul din dreapta jos. Gazdele de aseară au rămas sus şi băieţii lui Cosmin Contra n-au putut reacţiona, părând obosiţi după meciul lung de la Craiova, din Cupă. A doua repriză a fost însă una pe cât de nebună, pe atât de demnă de expunerea pe care o primeşte mereu această confruntare. Dinamo a început în atac şi a reuşit să pună în sfârşit puţină presiune pe centrul improvizat al apărării lui Reghecampf, format din Moke şi Pintilii. Şi, ca să vezi, acesta s-a prăbuşit cât ai zice FCSB! Nemec a plutit admirabil peste cei doi şi a lovit imparabil pentru Niţă o minge centrată din corner.

Ambele echipe au lăsat apoi garda jos, ca doi boxeri obosiţi, şi oricare dintre ei putea furniza lovitura de KO. Roş-albaştrii au avut puţin mai multă calitate şi asta a făcut din nou diferenţa. Tot Alibec a luminat jocul cu o pasă pe spaţiu liber spre Momcilovic, acesta a scos înapoi către un Boldrin uitat nemarcat în central careului mare şi brazilianul a adus golul victoriei la prima atingere de balon. Dinamo n-a mai avut suflu să egaleze din nou, chiar dacă a beneficiat de om în plus pentru cinci minute. Pintilii a făcut două faulturi de puşti zelos, unul la Petre şi unul la Rivaldinho, căruia era să-i rupă falca. Bozniacul Busuladzic a fost şi el eliminat în prelungiri, când oaspeţii puteau totuşi scoate un punct din acest meci, tot din corner. Balonul trimis de această dată cu capul de Hanca a nimerit doar bara din dreapta lui Niţă şi în “Groapă” e înmormântare. Dinamo ocupă ultimul loc în play-off şi “Guriţă” are mare nevoie de oxigen. Pentru FCSB continuă balul!

“Câinii” au invadat terenul

În minutul 12, imediat după ce Alibec a deschis scorul, un spectator a coborât din peluza unde se aflau suporterii lui Dinamo şi, profitând de lipsa de reacţie a forţelor de ordine, a pătruns pe gazon. Din fericire, acesta n-a fost agresiv, intenţia lui fiind doar de a confisca balonul. A făcut-o pentru scurt timp, stewarzii scoţându-l repede din incintă. Când s-a încercat reluzarea partidei, un alt fan a pătruns în sprint pe teren, iar oamenii de securitate l-au placat ca la rugby. Totul a părut un plan bine pus la punct, incidentul fiind repetat în minutul 58, cu alţi actori, care vor lua probabil amenzi grele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net