FCSB merge spre „B”. Echipa lui Becali, la retrogradare

Ultima actualizare:

    Jucătorii de la FCSB, depășiți total în deplasarea de la Mediaș
Jucătorii de la FCSB, depășiți total în deplasarea de la Mediaș

După a cincea înfrângere la rând în campionat, 0-4 la Mediaș, roș-albaștrii au ajuns pe o poziție retrogradantă.

Mai jos de atât e doar divizia secundă pentru clubul patronat de Gigi Becali. La primul meci cu Bogdan Vintilă pe bancă, FCSB a suferit o nouă umilință și nimic nu lasă de înțeles că dezastrul din clasamentul Ligii I va fi remediat curând.

Patronul Becali culege ce a semănat de câteva luni încoace, ducându-și propria echipă spre un colaps greu de imaginat pentru cea mai galonată grupare din istoria fotbalului românesc. Cinci eșecuri consecutive au mai fost consemnate doar în urmă cu vreo șapte decenii, pe când actualul FCSB se numea ASA, înainte de a deveni Steaua. Mai mult, roș-albaștrii nu numai că se îndepărtează pe zi ce trece de primele poziții ale Ligii I, dar au alunecat în subsolul ierarhiei pe loc de retrogradare, la egalitate cu nou-promovata din Clinceni. Căpitanul Mihai Pintilii a rezumat cel mai bine haosul care s-a instalat la FCSB. „Mi-e rușine de suporteri, de oameni. N-am cuvinte, sunt resemnat, e ceva de nedescris. Să ne înjure lumea, că merităm. Vor mai fi seri ca asta, probabil vom ajunge pe ultimul loc. Se joacă fiecare pentru el, haotic, de frica patronului, a antrenorului. Parcă suntem în curtea școlii. Mai avem o șansă joi, în Liga Europa. Dacă nu, facem rând la rezilieri de contracte”, a spus mijlocașul de 34 de ani. Așadar, colacul de salvare anunțat de Pintilii e legat de rezultatul meciului cu Guimaraes de peste două zile, decisiv pentru calificarea în grupele Ligii Europa.

Vintilă, depășit de situație

Indiferent dacă a el făcut sau nu echipa pentru meciul de la Mediaș, antrenorul Bogdan Vintilă a lăsat senzația că n-are cum să mobilize niște jucători aflați în degringoladă. Fără autoritate pe marginea terenului, tehnicianul de 47 de ani a avut la finalul partidei un discurs la fel de moale, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Meciul a fost echilibrat până la greșelile noastre, rezultatul nu este normal. Sunt chestii tactice care mi-au plăcut și mi-au dat speranțe. E adevărat că am văzut și panică. În fotbal e frumos că la patru zile ai alt meci în care poți ridica fruntea sus și să ștergi totul cu buretele”, a spus Vintilă, sperând și el într-o minune la confruntarea de joi din Portugalia. „O calificare în grupe ne-ar da moral și ne-ar liniști. În campionat nu-mi fac griji, suntem abia la început. Nu putem vorbi de titlu acum, când noi suntem unde suntem. Obiectivul e play-off-ul”, a precizat Vintilă.

Folosit din nou în primul 11 după greșeala cu Poli Iași din precedenta rundă, portarul Andrei Vlad a fost încă o dată decisiv în favoarea adversarilor. Goalkeeper-ul de 20 de ani a gafat la golul de 1-0 al medieșenilor, după care a fost înlocuit cu Bălgrădean, acuzând o accidentare la mână. „Nu știu cât de gravă e lovitura, dar cred că la un moment dat frica a fost mai mare decât durerea”, a spus fostul mare portar Helmuth Duckadam, președintele de imagine al FCSB-ului sugerând că Vlad ar fi simulat accidentarea pentru a putea părăsi terenul. Nici Bălgrădean n-a scăpat de criticile „eroului de la Sevilla”. „Îmi pare rău de amândoi, au momente când sunt atât de plini de ei”, a punctat Duckadam.

Patronul FCSB crede în continuare în șansele echipei sale de a deveni campioană, în ciuda faptului că distanța față de liderul CFR Cluj e de 13 puncte după șapte etape. „Următorul obiectiv nu e să ne batem cu CFR, ci cu Botoșaniul. Noi vrem calificare acum, după care ne liniștim, nu mai odihnim jucătorii. Ca să fim campioni, trebuie să batem Botoșaniul de pe locul șase și să intrăm în play-off. Pe CFR ai șansa să-i bați de două ori în meci direct în play-off și gata”, sunt calculele făcute de Gigi Becali în lupta pentru titlu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net