FCSB-iştii, mai scumpi cu opt milioane de euro ca israelienii

Ultima actualizare:

    Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a dus echipa pe primul loc
Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a dus echipa pe primul loc

Roş-albaştrii joacă joi seară în grupele Ligii Europa cu Hapoel Beer Sheva, o echipă cotată la 19.45 de milioane de euro, faţă de 27.45, atât cât costă lotul clubului condus de Becali.

Joi seară, de la ora 20.00, în direct la Pro TV şi Telekom Sport, FCSB se va duela cu trupa din Beer Sheva. Chiar dacă românii sunt mai scumpi cu opt milioane de euro, Dică e precaut fiindcă gazdele nu au pierdut niciunul dintre cele patru meciuri desfăşurate pe teren propriu în acest sezon european.

Cele două echipe se întâlnesc în premieră şi rivalul, deşi nu are un nume sonor, ameninţă poziţia de lider al grupei, ocupată acum de FCSB. “Dacă vom reuşi să luăm din această dublă (n.r.- etapa următoare adversara FCSB-ului e tot Beer Sheva) patru puncte, vom fi calificaţi. Important e să dăm totul pe teren şi după meci să fim mulţumiţi de evoluţia noastră. Depinde de băieţi cum vor juca. Trebuie să aibă ardoare şi o mare dorinţă de victorie, iar rezultatele vor veni”, a spus preşedintele de imagine al clubului, Duckadam. Concret, românii ar avea nevoie de o victorie şi o remiză din întâlnirile cu Hapoel, dar obiectivul nu e simplu. Rivalii din “Ţara Sfântă” nu au pierdut nicio partidă acasă în confruntările europene din această ediţie, incluzând şi jocurile din preliminariile Ligii Campionilor. Totuşi, Dică se bazează pe valoarea jucătorilor săi, unii de 27.45 de milioane de euro, conform siteului de specialitate www.transfermarkt.com. El are sub comandă oameni cu opt milioane de euro mai valoroşi ca gazdele din această seară, lotul lor fiind de 19.45 de milioane. Totuşi, Alibec şi Pintilii, primul exclus din echipă şi al doilea accidentat, nu-l vor ajuta acum pe “Nick”, adică se scad 3.7 milioane de euro, atât cât e cota lor. Dar, chiar şi aşa, fcsb-iştii sunt mai scumpi, iar înlocuitorii celor două vedete se pot ridica la nivelul pretenţilor. “Nu ştiu dacă se va resimţi lipsa lor. Sper să nu. Noi avem un lot valoros şi cei care vor evolua trebuie să arate că pot juca la Steaua”, a completat Duckadam.

Cum va alege Dică?

Antrenorul trebuie să rezolve câteva dileme în privinţa primului 11. În flancul stâng al apărării va avea de ales între Morais şi Momcilovici, iar Gigi Becali a anunţat că există un sistem de rotaţie între cei doi. Conform spuselor patronului, contra israelienilor ar urma să joace Momcilovici, brazilianul activând partida trecută. Apoi în locul accidentatului Mihai Pintilii ar fi ca variante Ovidiu Popescu şi Lucian Filip, dar şi Junior Morais ar putea evolua în linia mediană. În atac, fără Alibec, o soluţie e ca Gnohere să fie vârf împins şi-n spatele său să joace Budescu. Tot în ofensivă, pe banda dreaptă îşi va face prezenţa Teixeira, iar pe partea opusă va fi Florin Tănase, fiind puţin probabil ca Dennis Man şi Florinel Coman să apară în locul lor pe gazon pentru că în ultimul timp au traversat o perioadă nu tocmai fastă din cauza unor accidentări.

Top jucători FCSB

1. Denis Alibec 3.000.000

2. Romario Benzar, Florin Niţă 2.000.000

3. Constantin Budescu  1.800.000

Sumele sunt exprimate în euro

Top jucători Hapoel Beer Sheva

1. Miguel Vítor 2.000.000

2. John Ogu, Anthony Nwakaeme, Isaac Cuenca          fiecare 1.500.000

3. Ben Sahar, Maor Melikson, Shir Tzedek       fiecare 1.000.000

Sumele sunt exprimate în euro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net