FCSB, învinsă de o echipă de trei ori mai slab cotată

Ultima actualizare:

    Golul marcat de Jutric a adus surpriza în Liga 1FOTO: Sportpictures.eu
Golul marcat de Jutric a adus surpriza în Liga 1FOTO: Sportpictures.eu

Partida cu Academica Clinceni ar fi trebuit să fie pentru FCSB o repetiție oficială înaintea meciului cu Dinamo din Cupa României. Dar totul s-a transformat într-un dezastru din punct de vedere sportive. Echipa de lângă Capitală s-a impus cu 1-0 și a adus prima înfrângere din 2021 pentru ”roș-albaștri”.

Disputat pe Arena Națională, meciul dintre cele două echipe a demonstrat că la fotbal cu contează bugetele, salariile sau cotele de piață ale jucătorilor, ci modul în care ei înțeleg să-și facă treaba pe teren. Iar duminică seară, aceștia au fost fotbaliștii lui Ilie Poenaru, care au dat o lecție de cum pot fi contracarate vedetele de milioane de euro ale lui Gigi Becali. Patronul FCSB și-a făcut din nou de cap și s-a crezut antrenor, dictând trei schimbări la pauză, una mai proastă decât alta. Totul a culminat cu scoaterea de pe teren, înaintea startului reprizei secunde, a lui Florinel Coman, jucător care și dacă nu e în cea mai bună formă reprezintă un mare pericol pentru echipa adversă.

Eroul partidei a fost austriacul Jutric, care a marcat, cu capul, după o gravă greșeală de marcaj, în minutul 60, aducând prima înfrângere marii favorite. Astfel, FCSB, echipă care are o cotă de piață totală de 25,6 milioane de euro, pierdut în fața unei echipe de trei ori mai slab cotate. Pentru că suma cotelor tuturor jucătorilor de la Clinceni este de 8,25 milioane de euro. Iar autorul golului istoric pentru Academica, Jutric, are o valoare de piață de doar 500.000 de euro. Comparativ, FCSB are nu mai puțin de 16 jucători cu o valoare mai mare, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Așa cum era de așteptat, la finalul meciului, antrenorul bucureștenilor, Toni Petrea, era nemulțumit de jocul echipei sale: ”Am făcut o partidă mai puţin reuşită. Am avut de suferit la capitolul agresivitate. N-am avut o viteză de joc aşa cum ne-am dorit, să avem o dinamică mai bună. Abuzăm de acţiuni individuale. Am primit gol din fază fixă în condiţiile în care începusem bine repriza a doua. Din minutul 60 nu cred că s-a mai jucat fotbal. Au jucători cu experienţă care au ştiut să întrerupă jocul. Jocul colectiv este cel mai important şi trebuie să găsim soluţii şi prin combinaţii, nu numai prin acţiuni individuale”, a spus Petrea după meci.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net