FCSB intră cu tupeu în cuşca «leilor»

Ultima actualizare:

    Teixeira a marcat două goluri  foarte importante pentru FCSB  în dubla manşă cu Viktoria PlzenFoto: sportpictures.eu
Teixeira a marcat două goluri foarte importante pentru FCSB în dubla manşă cu Viktoria PlzenFoto: sportpictures.eu

„Leii” de la Sporting sunt ultimul obstacol în drumul FCSB-ului spre competiţia de elită a Europei. E o dublă manşă (15 şi 23 august) în care portughezii pornesc din postura de favoriţi, dar trupa lui Nicolae Dică poate da marea lovitură.

Ghinionul de anul trecut, când FCSB a „pescuit-o” pe Manchester City în play-off-ul Ligii, s-a întors acum în favoarea vicecampioanei României.Din oferta de cinci „balauri” (Liverpool, Napoli, Sevilla, Sporting şi ŢSKA Moscova), echipei noastre i-a fost rezervat unul cu mai puţine capete.Din fericire, FCSB a scăpat de englezi, italieni şi spanioli, astfel că se poate declara mulţumită. N-a fost să fie nici varianta ideală (ŢSKA) gândită de Meme Stoica, dar e bine şi cu Sporting Lisabona.În disputa cu „leii” lusitani, roş-albaştrii au de partea lor două atuuri importante. Mai întâi, ordinea meciurilor îi ajută, returul urmând să fie pe teren propriu, pe Arena Naţională, în faţa a 50.000 de fani.Apoi, Alibec, Budescu şi compania pot beneficia de faptul că Sporting va juca primul meci oficial din acest sezon abia mâine, în etapa de debut a campionatului Portugaliei.„Am trăit cu inima strânsă tragerea pentru că nu doream Liverpool, voiam o echipă mai accesibilă”, a recunoscut Dică. „E exact cum mi-am dorit. Meme voia ŢSKA, iar Alibec a vrut Sporting. Eu am fost cu Alibec, voiam Sporting”, a spus patronul Becali la aflarea rivalilor din play-off. Dincolo de aceste detalii îmbucurătoare, valoarea e totuşi de partea adversarilor.De doi-trei ani, Sporting se bate de la egal la egal cu Benfica şi FC Porto, având în lot patru internaţionali portughezi (portarul Rui Patricio plus mijlocaşii Silva, Carvalho şi Martins) campioni europeni în 2016.De asemenea, Sporting se bazează pe câţiva străini de calitate, în frunte cu golgheterul olandez Bas Dost, un atacant masiv (1,96 metri) şi abil în faţa porţii. Toţi aceştia sunt conduşi de pe margine de un antrenor de calibru, Jorge Jesus (63 de ani), a cărui experienţă la nivel înalt e incomparabilă în faţa debutantului Nicolae Dică.

Becali, ironii la adresa «câinilor»

Patronul FCSB, Gigi Becali, a făcut show ieri la conferinţa de presă ce a urmat aflării adversarei din play-off-ul Ligii Campionilor. Patronul Stelei i-a ironizat pe rivalii de la Dinamo.

“Am avut două zile de mari bucurii, n-am avut nicodată în fotbal mari bucurii cum am avut acum. A dat Dumnezeu mie şi a dat şi cuvânt cu putere multă. Că, uite, cum vorbesc cu putere multă şi, pac, cad sorţii, Sporting Lisabona. Dar a mai dat Dumnezeu acum - şi fac şi eu o glumă, pentru suporteri şi pentru lume, câte o glumă, nu cu duşmănie şi răutate. Dar a continuat marea bucurie. S-a întâmplat acum nu ştiu câţi ani. În 1948 s-a înfiinţat ceva care face bucurii. Norocul nostru că s-a înfiinţat şi că există ca să ne dea nouă bucurie Dinamo Bucureşti (n.r. - râde în hohote). O mare bucurie, că ei au galerie, cea mai mare din Europa au. Felicit galeria lu Dinamo, ei fac şiretlicuri, ne păcălesc pe noi, «Doar Dinamo». Uite că acum «Doar Steaua». Bine că s-a înfiinţat şi că există Dinamo ca să ne prelungească bucuria noastră mai mult. N-am dormit, m-am culcat la două jumătate de bucurie şi m-am sculat la şapte. Îţi dai seama ce bucurie?”, a declarat Gigi Becali.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net