FCSB, de patru ori mai bine valoroasă decât Sepsi, adversara din finala Cupei României

Ultima actualizare:

    Florinel Coman va fi cel mai bine cotat jucător de pe teren în finala Cupei RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Florinel Coman va fi cel mai bine cotat jucător de pe teren în finala Cupei RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești va fi miercuri seară martorul decernării primului trofeu din fotbalul românesc în timpul pandemiei de coronavirus. Debutanta Sepsi și FCSB se întâlnesc, de la ora 20.00, în finala Cupei României, competiție care va stabili prima echipă participantă în Liga Europa.

Dacă am privi strict prin prisma palmaresului și a cotelor de piață ale jucătorilor, meciul ar avea o învingătoare sigură, având în vedere superioritatea pe toate planurile a bucureștenilor. Din fericire pentru spectacolul televizat – meciul se dispută fără spectatori, dar va fi transmis în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport -, nu palmaresul sau cifrele vor juca diseară, ci două formații care, dacă privim la rezultatele obținute în ultima perioadă, par chiar apropiate ca valoare. Pentru că dacă FCSB este ”echipa păcii” din play-off, fiind, alături de Gaz Metan, singura formație care nu a învins pe nimeni de la reluarea campionatului, Sepsi a arătat în acest interval un joc consistent în play-out, acolo unde doar neșansa a făcut să scape printre degete unele victorii.

Partida de miercuri este una dintre finalele Cupei României cu cea mai mare diferență de valoare din punctul de vedere al cotelor de piață. Valoarea totală a bucureștenilor este de aproape patru ori mai mare decât a rivalilor lor (27,6 milioane de euro, față de 7,5 milioane de euro). Mai mult, ei au nu mai puțin de 15 jucători (14 dacă îl scădem pe Bălgrădean, care deja se pregătește cu CFR Cluj) mai bine cotați decât cel mai valoros jucător de la Sepsi, internaționalul de tineret Florin Ștefan, a cărui valoare, conform site-ului transfermarkt.com, este de 675.000 de euro. Evident, toți ochii în meciul de diseară vor fi pe vedetele Florinel Coman și Dennis Man, a căror cotă cumulată este de 10,4 milioane de euro, adică o dată și jumătate mai mult decât întreaga echipă a lui Sepsi. Pentru Man, finala este șansa perfecta pentru a le demonstra cluburilor care îl doresc că merită cele 15 milioane de euro visate de Gigi Becali în schimbul lui. Chiar dacă varianta transferului la Norwich a picat, se pare că mai sunt câteva variante pentru el. Cea mai recentă echipă care a sondat piața în legătură cu mijlocașul e fosta campioană a Franței, AS Monaco. Conform gsp.ro, aceasta ar fi dispusă să plătească pe jucător 10 milioane de euro plus bonusuri.

Debutant și el într-o finală de Cupă, antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu, este convins că diferențele din cotele de piață nu se vor simți pe teren. ”Finala este finală. Întâlnim un adversar cu jucători talentaţi, dar noi sperăm să ne mobilizăm exemplar şi să dăm dovadă de un spirit de echipă aşa cum n-am mai dat vreodată. În momentul în care ajungi într-o finală îţi doreşti să o câştigi. Sigur că pentru mine este prima finală ca antrenor şi nici ca jucător nu am avut parte. Dar cei mai importanţi sunt jucătorii, ei trebuie să dea totul şi să ne facă fericiţi”, a declarat tehnicianul.

Toni Petrea debutează ca antrenor la FCSB

Pentru Toni Petrea, meciul din această seară va fi primul în calitate de antrenor principal. Fostul secund al lui Reghecampf a preluat echipa săptămâna trecută și ar fi trebuit să debuteze contra CFR-ului, dar meciul a fost amânat din cauza infectării cu coronavirus a clujeanului Păun. ”Am revenit la clubul la care am cunoscut cele mai mari satisfacţii profesionale. Este o provocare ca antrenor principal, însă n-am de ce să fiu îngrijorat, din contră, sunt bucuros. Am acceptat fără ezitare. Cu Neubert lucrez  aproape de când m-am apucat de antrenorat. Am mare încredere în el şi sunt fericit că a putut să vină alături de  noi, să ducem echipa mult mai sus decât este acum. Am urmărit fotbalul din România. Nu mai era o echipă, doar individualităţi care în timpul meciului nu trăgeau la aceeaşi căruţă. Probabil aici trebuie să lucrăm, să fie mai uniţi pentru a avea rezultatele dorite”, a declarat Petrea la prezentarea oficială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net