FCSB a cucerit Cupa României, primul trofeu după o pauză de cinci ani

Ultima actualizare:

    FCSB a cucerit primul trofeu după 5 aniFOTO: Mediafax
FCSB a cucerit primul trofeu după 5 aniFOTO: Mediafax

A fost nevoie de numirea pe banca tehnică a unui secund al lui Reghecampf ca FCSB să cucerească primul trofeu după o pauză de cinci ani. Echipa lui Becali a învins cu 1-0 pe Sepsi în finala Cupei României.

Disputată în fața tribunelor goale din Ploiești, finala a fost echilibrată doar în prima repriză. Apoi, terenul ”s-a înclinat” spre poarta debutantei Sepsi, golul lui Man, din minutul 65, picând logic, dar după o serie de gafe în lanț a apărătorilor adverși, cea a lui Dimitrov fiind una de curtea școlii. Reușita celui pe care Gigi Becali visează să ia 15 milioane de euro și care a fost desemnat jucătorul finalei a fost anticipată de bara lui Panțîru, din minutul 57. Cu această victorie, prima în toate competițiile din ultimii cinci ani a bucureștenilor, FCSB și-a asigurat locul în Liga Europa. De asemenea, ”roș-albaștrii” i-au calificat și pe cei de la FC Botoșani în cupele europene. Instalat pe banca tehnică a FCSB săptămâna trecută, Toni Petrea a intrat, cu acest success, în galeria selectă a antrenorilor care au cucerit un trofeu la chiar prima partidă ca tehnician.

Înaintea finalei, atmosfera din lotul celor de la Sepsi a fost foarte agitată. Nimeni nu știa dacă Istvan Fulop, care avea două galbene, primite în optimi și în semifinale, avea sau nu drept de joc, după ”modelul” Andrei Vlad. Chiar dacă cei din Sfântu Gheorghe au făcut și o adresă oficială la Departamentul Competiții din FRF, încă de luni, nimeni nu le-a răspuns, pentru că la noi se pare că federalii nu muncesc pentru cluburi. Pentru a nu risca nimic, conducătorii celor de la Sepsi au decis să nu-l folosească pe atacantul de 30 de ani, care a văzut meciul din tribună.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net