FCSB, campioană fără coroană. Gruparea roș-albastră a terminat sezonul de toamnă-iarnă în fotoliul de lider

Ultima actualizare:

    FCSB s-a lovit de o echipă foarte bine organizată în defensivăFoto: sportpictures.eu
FCSB s-a lovit de o echipă foarte bine organizată în defensivăFoto: sportpictures.eu

Lipsiți de căpitanul Tănase, oamenii lui Toni Petrea n-au izbutit să câștige disputa cu Sepsi Sf. Gheorghe (1-1). Bucureșteanii au fost obligați să joace la Mogoșoaia în condițiile în care Arena Națională are probleme la acoperișul retractabil.

În ciuda acestui semieșec, FCSB și-a asigurat titlul neoficial de campioană de „toamnă-iarnă”. Ceea ce l-a făcut pe managerul general Mihai Stoica să exulte pe Facebook: ”Singura veste bună e că, după ani de zile, terminăm turul pe primul loc. Asta în condiţiile în care am început ultimul joc cu 7 jucători eligibili U21 (dintre care 2 juniori) iar alţii schimbă unul din doi după câteva minute”, a scris oficialul, care a acuzat schimbarea locului de disputare a partidei, dar și arbitrajul lui Horațiu Feșnic. “Din nou am fost alungaţi de pe Arena Naţională, invocându-se motive puerile. Din nou am deschis Whatsapp la pauză şi era plin de mesaje <<aţi avut penalty clar>>.  PS Felicitări, Sepsi, echipă solidă şi bine antrenată!”, a scris Stoica referindu-se la faultul comis de Vașvari asupra lui Octavian Popescu (min. 41) în suprafața de pedeapsă a oaspeților.O poziție oarecum diferită a avut Anton Petrea, care a catalogat arbitrajul drept bun. “Un meci foarte aprig disputat. Am început un pic cam ezitant, apoi ne-am mai organizat. Per total, rezultatul e echitabil. Terenul nu cred că ne-a avantajat, eram obişnuiţi cu altă suprafaţă de joc. În tensiunea meciului am zis de penalty, dar chiar nu ştiu. Consider că a fost un arbitraj bun.  Avem arbitri destul de buni în România. (...) Cu puţin mai multă atenţie din partea noastră poate aveam mai multe puncte, dar ţinând cont de situaţie, de pandemie, e bine şi aşa. La anul va fi o luptă acerbă. Va fi un campionat foarte disputat”, a concluzionat „principalul” de la FCSB.

„Seară fantastică” pentru oaspeți

În urma acestui egal, Sepsi și-a consolidat locul 4 pe care îl ocupă în clasament. Iar antrenorul secund Robert Ilyeş a vorbit, la Digi Sport, despre “o seară fantastică” a formației sale. “Prestaţia noastră a fost din ce în ce mai bună. Poate meritam să câştigăm. O seară fantastică pentru noi. Am făcut un joc tactic foarte bun. Am închis culoarele, în defensivă dintr-o singură ocazie am primit gol. Cu puţin noroc, puteam să tranşăm victoria în favoarea noastră. Niciun moment nu ne-am retras. Tot timpul am făcut pasele în faţă. Şi defensiv, şi ofensiv cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din campionat”, a spus Ilyeș. 

Leo Grozavu spune că sunt echipe protejate

Antrenor principal la Sepsi, Leo Grozavu a criticat arbitrajul lui Horaţiu Feşnic, susținând că acesta a protejat gazdele. “Nu pot să fiu nemulţumit, dar eu cred că am anihilat Steaua. Am reuşit să-i reducem 60 de minute să nu se apropie deloc de poarta noastră. Băieţii au făcut un meci fantastic, de luptă. Mă nemulţumeşte că n-avem cum să ajungem în România... să avem echipe protejate cu arbitraje de maniera cum a fost şi în seara asta. A fost o dezamăgire modul cum a arbitrat Horaţiu Feşnic. Am fost total dezavantajaţi de arbitraj. A fost o împingere clară, Moruţan nu joacă mingea, din păcate n-a vrut să dea domnul Feşnic”, a spus tehnicianul, care s-a referit și la conflictul avut cu un jucător de la FCSB. „Creţu a avut nişte cuvinte nelalocul lor în timpul jocului şi eu i-am zis nişte lucruri la pauză. Mi-a dat al doilea galben ca să mă potolească”, a spus Grozavu.

FCSB – Sepsi 1-1Au marcat: Cristea (min. 30), respectiv Fofana (min. 37) FCSB: A. Vlad – Creţu, Miron, I. Cristea, Ov. Popescu (Panţîru, 63) – Moruţan, Perianu (Simion, 46), Olaru – Man (Buziuc, 83), Fl. Coman, Oc. Popescu (Vînă, 75).

Antrenor: Anton PetreaSepsi: Niczuly – Delgiannidis, Bouhenna, Mitrea, Fl. Ştefan – Csiszer (Nouvier, 14, Golofca, 78), Fofana, Vaşvari, Aganovic (Purece,   78) – Safranko (L. Fulop, 79), Ştefănescu (Petrila, 62). Antrenor: Leo GrozavuArbitri: Horaţiu Feşnic, asistat de Alexandru Cerei și Vladimir Urzică - Adrian Viorel Cojocaru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net