FC Hermannstadt, prima divizionară secundă din ultimii 36 de ani care joacă finala Cupei

Ultima actualizare:

    După 1-0 la Sibiu, trupa lui Pelic a câștigat cu 3-2 și returul de la Mediaș și s-a calificat în ultimul act în stil de mare echipăClick!
După 1-0 la Sibiu, trupa lui Pelic a câștigat cu 3-2 și returul de la Mediaș și s-a calificat în ultimul act în stil de mare echipăClick!

Sibienii sunt aproape promovați în prima ligă, dar au reușit o mare performanță încă dinainte să ajungă la masa bogaților.

Eliminarea șocantă a FCSB-ului din sferturile Cupei României nu a rămas un accident pentru sibieni, care au demonstrat că au valoare și merită să fie luați în seamă. Astfel, FC Hermannstadt nu a fost deranjată de statutul de outsider din semifinala cu Gaz Metan și a jucat de la egal la egal cu prim divizionara lui Cristi Pustai. Sibienii au câștigat cu 1-0 turul, dar nici așa parcă nu le venea să creadă specialiștilor că Hermannstadt va rezista asediului de la Mediaș. Ei bine, nu doar că a rezistat, dar a și câștigat cu 3-2, deși Gazul a deschis scorul încă din minutul 6, prin Popovici. Blănaru, Petrescu și autogolul lui Sârghi au întors calificarea în favoarea divizionarei secunde până la pauză și totul era jucat. Caiado a redus din handicap pe final, dar degeaba. S-a terminat 3-2 pentru Hermannstadt care devine prima echipă din Liga a II-a care se califică după 36 de ani într-o finală de Cupa României.

FC Baia Mare, în 1982, a fost precedenta divizionară secundă care ajuns în ultimul act, dar a fost învinsă atunci de Dinamo cu 3-2.

Finala Cupei se va juca astfel între CS U Craiova și FC Hermanstadt, la data de 27 mai, pe Arena Națională. Până în prezenr doar 4 echipa din Liga a II-a au câștigat Cupa României, Metalul Reșița (1954), Arieșul Turda (1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1973) și Rapid (1975).

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net