FC Dinamo e condamnată să câștige cu Universitatea Craiova

dinamo-craiova_rps8775.jpg

Dinamo a pierdut (0-2) ultimul meci disputat acasă cu Craiova
Dinamo a pierdut (0-2) ultimul meci disputat acasă cu Craiova
Foto: sportpictures.eu

Aflată pe antepenultimul loc în Liga 1, cu doar o victorie, FC Dinamo are nevoie ca de aer de un succes în meciul cu Universitatea Craiova, programat mâine (duminică, 18 octombrie), la ora 21.30, pe Arena Națională.

Amenințați cu retrogradarea în ediția trecută de campionat, „câinii” nu-și mai permit să irosească puncte dacă doresc să prindă Play-Off-ul după o pauză de trei ani competiționali.
Iar derby-ul cu Universitatea Craiova, de mâine seară (ora 21.30), de pe Arena Națională, reprezintă o primă ocazie pentru oamenii lui Cosmin Contra de a redescoperi gustul victoriei.
Sunt (cel puțin) 3 motive pentru care „câinii” trebuie să câștige acest meci:
1. Și răbdarea suporterilor are limite. În ciuda rezultatelor nesatisfăcătoare din ultimii ani, fanii au rămas alături de echipă. Și n-a fost doar o susținere morală, ci și una financiară. Suporterii au demarat tot felul de acțiuni prin care au strâns bani pentru FC Dinamo,  fiind și cei care le-au achitat salariile jucătorilor în trecut. Și jucătorii nou-veniți s-au declarat impresionați de manifestațiile de susținere pe care fani le-au făcut înaintea meciurilor, la intrarea în stadion.
2. Investitorii așteaptă rezultate. De la preluarea echipei de către spanioli, FC Dinamo a transferat 13 jucători, ultimul dintre ei fiind Aleix Garcia Serrano (23 de ani), care a lucrat cu Pep Guardiola la Manchester City. În cazul unora dintre acești fotbaliști s-a pomenit despre salarii-record  pentru fotbalul românesc. Ceea ce face ca și așteptările de la aceștia să fie mari. În plus, întreruperea campionatului pentru meciurile naționalei i-a dat un răgaz antrenorului Cosmin Contra să omogenizeze, cât-de-cât, acest grup.
3. Craiova se confruntă cu probleme. Lider în Liga 1 cu maximum de puncte, formația lui Cristiano Bergodi nu este, totuși, de neînvins. Mai cu seamă că pauza competițională nu prea i-a fost favorabilă. Gruparea din Bănie l-a pierdut pe Valentin Mihăilă, transferat la Parma pentru 8,5 milioane de euro.  Și pe lângă atacantul Elvir Koljic, accidentat grav la meciul cu Poli Iași, nu-i poate folosi în meciul cu Dinamo pe Ștefan Vlădoiu, singurul fundaș dreapta de meserie din lot, și George Cîmpanu, ambii fiind depistați cu COVID-19. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1