FC Barcelona și-a dat acordul de a participa în Superliga Europeană

messi-barcelona-gettyimages-1281987052.jpg

Barcelona lui Messi ar putea evolua în Superliga Europeană
Barcelona lui Messi ar putea evolua în Superliga Europeană
Foto: Guliver / GettyImages

Vizat de o moțiune de cenzură inițiată de fanii lui FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu (57 de ani) și-a prezentat demisia din funcția de președinte al cubului catalan. Omul de afaceri a precizia, cu această ocazie, că gruparea pe care o conducea din 2015 și-a dat acordul de a participa în Superliga Europeană, competiția care ar putea înlocui Liga Campionilor.

În mesajul transmis fanilor, Bartomeu a prezentat și un bilanț: “Sunt mândru de ce am făcut. FC Barcelona a devenit un club dăruit societăţii, ţării, copiilor şi celor mai vulnerabili, printr-o fundaţie atât de importantă în lumea sportului şi care a jucat un rol fundamental în timpul pandemiei”. Acesta a explicat, totodată, că nu a demisionat după eliminarea din Liga Campionilor deoarece era necesar să se ia decizii pentru garantarea viitorului şi sustenabilităţii clubului. “Nu puteam lăsa clubul pe mâinile unui Board intermar cu puteri limitate. Cine ar fi găsit noul antrenor? Cine ar fi gestionat transferurile? Cine s-ar fi luptat ca Leo Messi să rămână? Cine ar fi făcut reducerile de buget? Cine ar fi gestionat modificările salariale ale angajaţilor clubului? Ca Board înţelegem că trebuie să luăm aceste decizii, majoritatea incomode”, a spus Bartomeu, care a adăugat: “Trebuie să demisionăm astăzi. Şi trebuie să facem asta fără să fi completat măsurile financiare de reducere a cheltuielilor şi de a garanta creşterea veniturilor. Sper ca în zilele următoaee să se ajungă la un acord cu privire la implementarea modificării salariilor jucătorilor şi angajaţilor, măsură care dacă nu va fi pusă în aplicare ar putea avea consecinţe grave pentru viitorul clubului. Am încredere că Board-ul interimar va putea completa procesul şi că toţi pot ajunge la un acord pentru binele Barcei”, a adăugat Bartomeu.
Președintele demisionar a mai spus că Board-ul FC Barcelona a aprobat “cerinţele de participare a clubului la o viitoare Supeligă Europeană, proiect pentru cele mai mari cluburi din Europa. Detaliile vor fi puse la dispoziţia următorului Board şi decizia cu privire la participarea la competiţie va trebui să fie ratificată de următoarea Adunare a Membrilor Delegaţi. Şi vreau să anunţ şi faptul că am aprobat viitorul nou format al Cupei Mondiale a Cluburilor. Superliga Europeană va garanta stabilitatea financiară a clubului, care va continua să aparţină membrilor săi”, a concluzionat Bartomeu.
Luna aceasta, Sky News a anunțat că Manchester United și Liverpool negociază cu cele mai valoroase cluburi de fotbal din Europa pentru integrarea în European Premier League (Superliga Europeană), un proiect sprijinit de FIFA pentru înlocuirea Ligii Campionilor.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1