Favoritul lui Dan Petrescu, eroul meciului cu Sepsi

Ultima actualizare:

    Culio a marcat după doi ani pentru CFR ClujFOTO: Mediafax
Culio a marcat după doi ani pentru CFR ClujFOTO: Mediafax

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 în fața uneia dintre deziluziile actualului campionat, Sepsi Sfântu Gheorghe, însă jocul campioanei nu a fost unul entuziasmant. Cea mai mare bucurie pentru Dan Petrescu este că unul dintre goluri a fost marcat de favoritul său, argentinianul de 38 de ani Culio.

După ce Bouhenna a deschis scorul în minutul 24, după o fază fixă, repetată la antrenamentul din dimineața meciului, așa cum a declarat fericit după meci Petrescu, rezultatul final a fost stabilit de cel mai în vârstă jucător din campionat: Culio. Primul fotbalist readus de ”Bursuc” în ”Gruia” după reinstalarea sa din septembrie, sud-americanul a fost introdus de atunci titular în 8 meciuri, dintre care cinci în campionat și trei în Conference League. Dacă până acum micobiștii își dădeau coate când îl vedea pe argentinian pe gazon, acesta părând total nepregătit și depășit de ritmul partidelor, întâlnirea cu Sepsi a arătat un Culio ceva mai bine pus pe picioare. Cel mai probabil, pregătirea fizică pe care a făcut-o în ultima lună a început să se vadă, căci el chiar a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Mai mult, a și marcat cel de-al doilea gol al echipei sale, împingând mingea în poartă după un penalty ratat tot de el. Acesta a fost primul gol marcat de Culio în România după aproape doi ani, mai precis de la 12 decembrie 2019, în victoria cu FC Voluntari, scor 4-0. Per total, acesta a fost al 31-lea gol înscris pentru ardeleni în 237 de meciuri disputate, el fiind unul dintre recordmenii partidelor jucate în tricoul CFR-ului de-a lungul timpului. El este cotat acum la 100.000 de euro, de 40 de ori mai puțin decât în 2012, când ajunsese la 4 milioane de euro la Galatasaray, echipă care îl transferase în 2011 pentru două milioane de euro tot de la Cluj.

Chiar dacă transferul lui de la formația de liga a treia argentiniană SD Flandria a fost contestat de mai toată lumea, viitorul președinte al clubului CFR Cluj, Cristian Balaj, a declarat că a înțeles perfect de ce Petrescu a insistat pentru readucerea sud-americanului la echipă: ”Am vorbit cu Dan Petrescu despre Culio, care a venit dintr-o lipsă de formă, din cauza unei pregătiri. După ce s-a pregătit, e un model, trage echipa şi jucătorii după el în joc. Ajută ca atitudine şi chiar am rămas plăcut surprins. Regăsesc descrierea lui Dan Petrescu despre Culio şi se potriveşte exact”, a declarat fostul arbitru la Telekom Sport.

La finalul partidei, argentinianul s-a declarat încrezător în șansele echipei sale de a cuceri titlul (nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere că are 8 puncte avans față e Universitatea Craiova, ocupanta locului secund): ”E foarte important că echipa a câștigat azi. Cred că am jucat mult mai bine decât înainte. Pentru moral e foarte bine. La CFR trebuie tot timpul să câștigi, e presiune mare și trebuie să fim campioni. Sepsi a început bine, e o echipă puternică, cu antrenor bun. După, noi am marcat din fază fixă. Când nu se câștigă la o echipă mare, toată lumea vorbește că una, că alta. Când nu câștigăm, toată lumea vorbește despre plecarea antrenorului, dar noi suntem bine și încet-încet cred că echipa va fi mai bună. Suntem pe primul loc, dar la play-off se schimbă totul, se vor apropia toate de noi, iar acolo vom vedea cine e favorită la titlu. Normal că noi suntem favoriți, pentru că suntem echipă mare. Noi, Craiova, FCSB, dar trebuie să muncim mult pentru a atinge acest obiectiv”, a spus Culio, conform digisport.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net