Farmecul fotbalului: Rapid sus, Petrolul jos

16-sport-1.jpg

Rapid În Giulești a început fiesta, fotbaliștii sărbătorind alături de fani revenirea pe prima scenă
Citeste tot despre: 

Două dintre cele mai iubite echipe din România trec în aceste zile prin stări total diferite. Dacă rapidiştii sunt în sărbătoare, fanii Petrolului suferă cumplit după o retrogradare la care nu se gândea nimeni în startul sezonului.

Un singur an a stat Rapidul departe de lumea bună a fotbalului românesc. „Campionii, campionii!”, s-a strigat ieri în vestiarul giuleştenilor după ce echipa lui Dan Alexa a învins cu 3-1 formaţia Academica Clinceni, asigurându-şi matematic promovarea în Liga I cu o etapă înainte de finalul campionatului. Ca de obicei în asemenea momente, fanii Rapidului au fost şi ei la înălţime, bătrâna arenă de sub Grant umplându-se de pasiunea specifică Giuleştiului. „Ce-a depins de noi am realizat. Ne-am făcut datoria, îi aşteptăm şi pe ei să se ţină de cuvânt”, a spus căpitanul Nicolae Vasile, trimiţând un mesaj clar conducătorilor clubului, în special patronului Valerii Moraru. Cu multe salarii restante, rapidiştii au desfăcut şampania, dar n-au uitat să cânte în mod repetat tradiţionalul „Să vină banii la băieţi!” Aşadar, deşi promovarea Rapidului e bătută în cuie, urmează o perioadă extrem de delicată la club, rezultatele viitoare ale vişiniilor depinzând exclusiv de stabilitatea financiară care lipseşte în acest moment.

Bucureștenii speră să-și primească salariile

În timp ce „farmecul vieţii” a revenit în forţă pe prima scenă a fotbalului autohton, Liga I a rămas fără Petrolul, ploieştenii pierzând orice şansă de salvare după eşecul (0-2) cu FC Voluntari din play-out. Se încheie astfel o perioadă de cinci ani în care „lupii” s-au bătut pentru titlu, au câştigat Cupa României şi au jucat onorabil în Europa, dar au căzut apoi iremediabil. „Sunt trist că se încheie aventura cu două etape înainte de final. Chiar dacă Petrolul merge în B, sper să revenim cât mai repede în Liga I, pentru că aici ne e locul”, a declarat antrenorul Ionel Gane.

16-sport-2.jpg

Petrolul. Ploieștenii au retrogradat după cinci ani petrecuți în prima ligă

 

Alexa, la a doua promovare consecutivă

 

 

La 36 de ani, Dan Alexa şi-a trecut în palmaresul de antrenor a doua promovare consecutivă, după ce în 2015 a dus-o în prima divizie pe ACS Poli Timişoara. „Era foarte important să promovăm pentru că sunt probleme mari la club. Depindem de banii din drepturile TV şi trebuie să găsim sponsori. Dacă nu promovam, intram în faliment”, a declarat tehnicianul Rapidului.

 

FIFA le dă emoţii giuleştenilor

După ce Rapidul s-a achitat de datoria de 57.000 de euro faţă de fostul jucător Rhema Obed, giuleştenii aşteaptă acum un răspuns oficial de la FIFA, care solicitase federaţiei române să retragă giuleştenilor 6 puncte în clasament. „N-am nici o emoţie cu depunctarea. Rapid e promovată”, a declarat preşedintele Dinu Gheorghe.

 

Loading...

Citește și

  • Se spune că în viaţă nu-ţi dai seama exact cât de sus ai ajuns, decât după mulţi ani, când te vezi în genunchi şi cu botul în ţărână. Într-un prezent în care insolvenţele şi falimentul macină ca un cancer fotbalul nostru, pare ireal ce s-a întâmplat în urmă cu fix 10 ani. Şi totuşi, e adevărat!

  • rapid

    Emoții uriașe pentru rapidiști vineri, 4 martie. Cei din Giulești vor afla dacă procedura de insolvență se va prelungi sau clubul intră în faliment. În plus, diseară, fotbaliștii pregătiți de Dan Alexa au meci crucial pentru promovare, cu Dunărea Călărași.

  • rapid mediafax

    În aceste zile se va relua şi fotbalul mic, ieri mâine seară, la Mediaş, jucându-se prima partidă din 2016 în eşalonul secund. Mai sunt opt etape din sezonul regulat, în care se va stabili play off-ul şi play out-ul. Lucrurile sunt foarte stânse şi doar câteva echipe se ridică deasupra celorlalte.

  • Feroviarii au muncit un an în condiţii grele pentru a reveni în Liga I, dar tot efortul a fost la un pas să se năruiască din cauza unei datorii uitate. FIFA a somat FRF să depuncteze Rapidul dacă nu se achită faţă de fostul său jucător în maximum 48 de ore şi acest lucru a fost evitat la limită.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1