Fără Hanca, Dinamo se bătea la retrogradare

Ultima actualizare:

    Sergiu Hanca se află în  cea mai bună perioadă  a carierei saleFoto: sportpictures.eu
Sergiu Hanca se află în cea mai bună perioadă a carierei saleFoto: sportpictures.eu

Sergiu Hanca e „eroul” dinamoviştilor. A reuşit o dublă în poarta rivalei FCSB, 2-1, şi a relansat lupta pentru titlu, „câinii” având şanse reale de a deveni campioni, după o pauză de zece ani.

Fotbalistul de 25 de ani a sosit în „Ştefan cel Mare” în iarna lui 2016, bucureştenii având nevoie să acopere postul de fundaş dreapta. Însă, antrenorul de atunci, Ioan Andone, l-a reprofilat ca mijlocaş şi de atunci Hanca a devenit om de bază. A avut evoluţii constante, a reuşit cele mai multe pase decisive, iar cariera sa e pe o rută ascendentă. El e privit ca un profesionist desăvârşit şi chiar a apelat la serviciile unui preparator fizic personal, urmând de asemenea şi cursuri de dezvoltare mentală. Hanca a ajuns deja la un număr de opt goluri în campionat, unul mai important ca altul. În sezonul regulat, reuşitele sale au adus trei puncte în jocul cu Botoşani şi unul cu Astra, un total de patru, fără de care roş-albii nu s-ar fi calificat în play-off. Locul lor ar fi fost luat de Gaz Metan şi „câinii” s-ar fi zbătut acum în play-out, unde lupta se duce pentru a nu retrograda. Acum, în play-off, Sergiu a adunat şase puncte pentru formaţia lui Contra, având câte o dublă în faţa celor de la Viitorul şi FCSB, exact rivalele lui Dinamo în cursa pentru titlu. Altfel, fără aceste puncte, Dinamo era acum penultima din play-off şi-n niciun caz la cota 36, pe locul trei în clasament, la doar două lungimi distanţă de trupa lui Reghecampf şi cea a lui Hagi, ambele cu câte 38. „A fost şi o revanşă. Data trecută au făcut mişto de noi şi ne arătau tabela, iar acum a venit rândul nostru să le facem asta. De când execut penalty-uri, mă gândesc să şutez tare şi plasat, nu sunt genul să-mi bat joc de portar, să dau scăriţe. Sunt un tip serios”, a explicat Hanca cum a transformat cele două lovituri de la 11 metri. Apoi, a continuat: „Ne interesează locul doi şi cei care sunt acolo ar trebui să tremure pentru că venim are din urmă. Când vom ajunge acolo, vom vedea şi ce şanse avem la titlu. Sperăm să rămână Mister (nr - Contra), să avem acelaşi grup minunat şi la anul, iar atunci ne vom lupta doar pentru titlu”.  

Golurile lui Hanca în campionat

  • Sezon regulat    CS U Craiova – Dinamo    scor 2-1
  • Sezon regulat    Dinamo – Astra    scor 2-2
  • Sezon regulat    Dinamo – FCSB    scor 3-1
  • Sezon regulat    Dinamo - FC Botoşani    scor 1-0
  • Play-off    Dinamo – Viitorul    scor 2-1 (două goluri)
  • Play-off    Dinamo – FCSB    scor 2-1 (două goluri)

«Talismanul» Andreea

simeon stalpnicul png

Sergiu e căsătorit de un an cu Andreea, ei cununându-se civil în mai 2016, iar în iunie, în pauza competiţională, au avut şi nunta. Cei doi s-au cunoscut la Târgu Mureş, oraşul natal al tinerei, pe vremea când actualul dinamovist juca la ASA, iar acum Andreea e nelipsită de la meciurile „câinilor”. La finalul derby-ului cu FCSB, mijlocaşul s-a dus direct la tribuna unde era iubita sa, fiind „recompensat” cu o sărutare. 

Contra, aproape să semneze


    Cosmin Contra
Cosmin Contra

În februarie, Cosmin Contra a parafat o înţelegere cu roş-albii valabilă până în vară, iar rezultatele foarte bune l-au determinat pe acţionarul Ionuţ Negoiţă să demareze negocierile pentru prelungirea contractului. După multe săptămâni de discuţii, cele două părţi par că s-au înţeles. “Cosmin Contra şi preparatorul fizic, cel mai bun din România, au avut anumite cerinţe, am fost de acord 98 la sută, că totuşi sunt om de afaceri, rămâne să definitivăm, sper să finalizăm contractul pentru anul viitor. Am fost foarte deschis, îmi doresc să rămână, sperăm să picăm de acord şi asupra detaliilor unde avem de negociat”, a spus Negoiţă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net