Fără fotbal în «Groapă». Preşedintele CS Dinamo spune de ce nu se face stadion de Ligă

Ultima actualizare:

În tot scandalul iscat între şefii "câinilor" a apărut şi problema stadionului! Unul vechi, construit în 1951 şi care are 15.000 de locuri. "Trebuie demolat şi făcut unul nou. Zona este centrală şi Bucureştiul are nevoie de un al doilea stadion la nivelul Arenei Naţionale", a precizat Mircea Lucescu.

Acţionarul Ionuţ Negoiţă a expus planul său: "Ţinta mea este să fac un stadion al lui Dinamo în Ştefan cel Mare... Baza e a Ministerului şi dacă se putea face ceva, o făceau foştii acţionari, mai ales că 80 la sută dintre ei se ocupau cu specula imobiliară".

Însă, preşedintele Clubului Sportiv a explicat de ce nu vor avea stadionul visat: "Baza aparţine MAI, iar noi suntem administratorul. Până acum, cei de la fotbal nu au depus vreun proiect sau măcar o cerere prin care să ne anunţe că vor să construiască un nou stadion. Eu îmi doresc să-l facem noi, Clubul Sportiv, pentru că e arena tuturor, nu doar al fotbalului, e şi a rugbyului şi a atletismului", a explicat Lipă pentru Click!.

Apoi, a dezvăluit: "Nu facem parteneriate cu nimeni, să ne trezim pe aici cu blocuri şi vile. Să zicem că acţionarii fac un stadion pe banii lor şi vor să-l ia în concesiune. Nici aşa nu se poate fiindcă sunt nişte condiţii: arena trebuie să fie una dedicată mai multor sporturi şi va rămâne tot în proprietatea Ministerului. E clar că nu o să accepte niciodată!".'

Dragomir: «Făceam parc de distracţii pe terenul de la Dinamo»

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat că în anii '90, pe terenul bazei din "Ştefan cel Mare" dorea să construiască un parc de distracţii pentru a finanţa clubul.

"Sunt membru fondator la Dinamo şi alături de ceilalţi ne-am gândit să facem în baza sportivă un parc de distracţii. Terenul are dimensiunea necesară şi e şi central. Vroiam să facem parcul ca sursă de finanţare a clubului", a dezvăluit el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net