Fanii români s-au luat la bătaie din cauza tricourilor

Ultima actualizare:

    Suporterii tricolorilor  s-au bătut la  începutul meciului
Suporterii tricolorilor s-au bătut la începutul meciului

Corespondenţă de la Budapesta: Meciul Ungaria – România a fost chiar mai urât în tribune decât pe teren. Suporterii români s-au bătut între ei cu câteva minute înainte de startul meciului pentru că nu erau îmbrăcaţi la fel.

Grupul steliştilor şi cel al dinamoviştilor conveniseră, iniţial, că la Budapesta vor încuraja doar echipa naţională, uitând de rivalităţile de club. Totuşi, steliştii din Peluza Sud au intrat pe Groupama Arena îmbrăcaţi în tricouri inscripţionate cu numele facţiunii din care fac parte.

Înjurăturile răzleţe schimbate de cele două grupuri rivale au escaladat firesc către un conflict cu pumni şi picioare. Steliştii, mai puţin numeroşi, s-au retras la o poartă de acces în stadion. Ungurii s-au distrat copios văzând bătaia din galeria românilor şi au strigat „Cigányok, cigányok!“ (n.r. - ţiganii, ţiganii).

Steliştii şi dinamoviştii au fost, până la urmă, separaţi de un cordon de jandarmi. La finalul partidei, forţele de ordine din jurul stadionului au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa grupurile de ultraşi maghiari care aşteptau ieşirea fanilor români din stadion. A fost o luptă în care o tabără s-a folosit de pietre, cutii de bere, semne de circulaţie şi coşuri de gunoi iar cealaltă a răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. 38 de persoane au fost rănite (15 suporteri maghiari şi 23 de poliţişti). Românii au părăsit stadionul fără incidente şi nu au mai rămas în Budapesta, plecând direct spre graniţă cu autocarele.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net