Fan zones blindate la Euro 2016! "Un atentat este imposibil!"

stade_de_france_ap_311200900421.jpg

Stade de France, locul unde România va debuta la Euro chiar în faţa ţării gazdă, a fost ţinta atacurilor teroriste la amicalul dintre Franţa şi Germania, din noiembrie 2015
Foto: AP

Franţa va găzdui la vară Campionatul European de fotbal din 2016, dar toată lumea se teme ca nu cumva aglomeraţia suporterilor să prezinte atracţie pentru teroriştii care au lovit Hezagonul de mai multe ori în ultma perioadă.

Autorităţile locale şi Guvernul francez depun toate eforturile pentru ca riscurile să fie minime, acestea constând în investiţii masive în supravegherea video, sporirea numărului jandarmilor, dar şi crearea unor spaţii speciale pentru suporteri. "Spațiile destinate fan-zones vor fi închise, cu control corporal la intrare și ieșire. E de preferat să avem mulți oaspeți în locuri special amenajate în seara jocurilor decât să împrăștiem fanii prin oraș", a declarat Jacques Lambert, șeful Comitetului de Organizare, pentru Le Figaro. Primarul din Saint-Etienne asigură şi el că, după atentatele din noiembrie, s-a făcut un plan solid de siguranță. "1,1 milioane de euro se alocă pentru supravegherea video, 800.000 s-au investit în recrutarea agenților de securitate, dintre care 500.000 pentru fan-zone", a spus Gael Perdriau.

"La Euro 2016 nu vor fi jocuri cu porțile închise. Poliția, armata și serviciile secrete vor fi mobilizate peste tot, va fi foarte greu să pui la cale un atentat. Teroarea nu poate conviețui cu libertatea, egalitatea și fraternitatea". (Yves Saint-Geours, ambasadorul francez în Spania).

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1