Falemi: ”Dieta îmbunătățește performanța cu 30%”

Ultima actualizare:

    Nana Falemi va reprezenta România la Madrid
Nana Falemi va reprezenta România la Madrid

Fostul stelist Nana Falemi este unul dintre antrenorii care vor fi prezenți la Madrid, în cadrul programului Fotbal pentru Prietenie. El a vorbit despre ce înseamnă fotbalul pentru el, de ce a decis să devină antrenor și ce planuri are.

Smaranda Miron Tincă, tânăra „jurnalistă” din cadrul ediției de anul acesta a programului Fotbal pentru Prietenie, i-a luat un scurt interviu lui Nana Falemi, antrenorul care va ghida anul acesta copiii participanți din partea României la evenimentele Fotbal pentru Prietenie care au loc în intervalul 28 mai – 2 iunie în Madrid.

Ce v-a determinat să deveniți antrenor?

Simt că fotbalul este chemarea mea. Doresc să transmit toate cunoștințele mele celor care, la fel ca mine, iubesc fotbalul. De aceea, vreau să-i ajut să devină mai buni.

Ați înființat o școală de fotbal în București. Cum v-a venit această idee?

Aspirația mea a fost să dau formă visului de a-i putea ajuta pe cei care vor să învețe fotbal, iar alături de un bun prieten de al meu am reușit să înființăm această școală. 

Ați susținut foarte mult talentele tinere și, de asemenea, ați deschis un concurs numit Cupa Intercartiere Falemi Nana. Puteți să-mi dați mai multe detalii?

Eu am crescut în Militari, București. De mic copil îmi plăcea să mă joc în curtea școlii, iar atmosfera ce se crea în timpul jocului era atât de frumoasă, încât mi-a rămas în suflet. Practic, vreau să recreez acea bucurie pe care o simțeam eu și să le-o imprim în suflet acelora care, la fel ca mine, iubesc fotbalul. Cupa Intercartiere este despre oameni pasionați, organizare bună, muzică și multe alte lucruri interesante. 

Care sunt așteptările pe care le aveți de la evenimentul Fotbal pentru Prietenie 2019?

Sunt sigur că această experiență îi va îmbogăți pe copii. Cu alte cuvinte, li se va imprima în suflet pentru o viață. Câteva dintre așteptările pe care le am sunt ca cei mici să se bucure de timpul petrecut împreună, să se distreze și, cel mai important, să lege prietenii noi. Înțelegerea culturii din care ceilalți copii fac parte, precum și împărtășirea valorilor din cultura românească este, de asemenea, o altă așteptare a mea. 

Cum credeți că poate influența dieta performanța unui jucător pe teren?

Dieta poate influența performanța unui jucător pe teren în proporție de 30%. Hrana este o sursă importantă de energie. Dacă este să o comparăm cu o benzină bună, atunci când vrei să parcurgi drumul București – Constanța, alegi să alimentezi mașina cu un carburant de calitate. Ei bine, așa este și cu hrana – o bună alimentație te ajută să te refaci după efortul din timpul antrenamentului. 

Notă: Interviu realizat de Smaranda Miron Tincă, Tânăr Jurnalist în cadrul programului Fotbal pentru Prietenie 2019.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net