EXCLUSIV Rivaldo a vorbit despre fiul său, Rivaldinho: ”A fost un copil foarte cuminte”

Ultima actualizare:
Rivaldo este ambasador Betfair și comentator sportiv
Rivaldo este ambasador Betfair și comentator sportiv

Aflat la al patrulea an în Liga 1, brazilianul Rivaldinho a făcut sâmbătă cel mai bun meci de când evoluează în România. El a marcat prima dublă în campionatul nostru, în victoria Viitorului contra Clinceniului, scor 5-0. Așa cum a mărturisit tatăl lui, marele Rivaldo, într-un interviu acordat exclusiv pentru ”Click!”, sud-americanul a fost mereu un copil cuminte, care nu a vrut să profite de faima tatălui său, ci să-și croiască singur drum în fotbal. Și, la 25 de ani, se pare că a reușit.

Click!: Când s-a născut Rivaldinho erai acasă sau în cantonament?

Rivaldo: Da, din fericire am avut norocul să fiu prezent la nașterea lui. S-a întâmplat înaintea unui meci, deci am avut ocazia de a fi acolo într-un moment atât de special.

Ce fel de copil a fost Rivaldinho?

A fost un copil foarte cuminte, care nu ne-a dat niciodată bătăi de cap, dar o perioadă nu părea hotărât să se facă fotbalist. Cred că s-a concentrat serios pe cariera de fotbalist pe la 15 ani. Până în acel moment nu părea foarte convins. Deodată, s-a hotărât și a început să se antreneze mai mult, să slăbească și să-și îmbunătățească foarte rapid calitățile. A fost un moment de cotitură pentru el.

Tu ai mers vreodată la ședințele cu părinții de la școală?

Sincer, am fost foarte rar la ședințe cu părinții pentru că era destul de dificil din cauza faimei de care mă bucuram, deci a fost mama lui cea care participa. Era și o problemă de timp din cauza profesiei mele. Din fericire, el a fost mereu un copil serios și nu ne-a dat niciodată bătăi de cap. Nu a băut și nu a fumat niciodată și era mereu liniștit și foarte respectuos cu noi, părinții lui.

Ți-a fost teamă atunci când ai aflat că vine în România să joace? Știai ceva de țara noastră în afară de Gică Hagi?

Nu mi-a fost teamă, era o mutare normală în condițiile în care el juca deja în Europa, în Portugalia. A apărut atunci oportunitatea ca el să joace pentru Dinamo București – un club mare care are acum anumite probleme – și am avut încredere că va fi o mutare bună pentru el. A avut câteva probleme cu accidentările la momentul respectiv și a fost nevoie și de o experiență prin Bulgaria înainte ca Gheorghe Hagi să-l aducă la Viitorul Constanța, după ce a văzut ce calități are. Șansa de a învăța de la Hagi este excelentă pentru evoluția lui Rivaldinho ca fotbalist.

Cum i se pare lui Rivaldinho plaja de la noi comparativ cu cea din Brazilia, de la Copacabana?

S-a adaptat rapid în România și a învățat foarte rapid limba română, inclusiv dă interviuri în română! L-am vizitat la Constanța și trebuie să spun că plajele sunt foarte frumoase vara dar, bineînțeles, iarna este foarte frig. Orașul e liniștit și îi oferă un mediu foarte bun, deci singura problemă e iarna, cu frigul. Ca fotbalist profesionist, însă, trebuie să te adaptezi. Nu poate fi totul perfect. Cel mai important e că a învățat limba - e esențial să comunici atât la meciuri, cât și la antrenamente și în viața de zi cu zi. Se bucură de această perioadă petrecută în România și sunt mândru de ce a realizat până în acest moment ca fotbalist.

Rivaldinho a apărut în copilărie în reclame, alături de tatăl său, Rivaldo
Rivaldinho a apărut în copilărie în reclame, alături de tatăl său, Rivaldo

Rivaldo a fost campion mondial și ”Balon de Aur”

În vârstă de 48 de ani, brazilianul Rivaldo este unul dintre cei mai mari jucători din fotbal. ”Balon de Aur” și ”Jucătorul FIFA al anului”, ambele în 1999, campion mondial în 2002 și finalist al CM în 1998, campion al Americii de Sud în 1999, când a fost declarat și MVP-ul turneului final, Rivaldo a fost unul dintre cei mai spectaculoși jucători pe care i-a dat Brazilia. Cu 35 de goluri marcate în 74 de meciuri jucate în perioada 1993-2003, el este al șaptelea marcator din istoria naționalei ”cariocas”. Retras din activitate în 2015, la 43 de ani, după o carieră în care a jucat la echipe precum Palmeiras, Barcelona, AC Milan, Olympiacos sau AEK Atena, brazilianul este acum ambasador Betfair, dar și un apreciat commentator în Brazilia, Italia sau Spania.


    Rivaldo este ambasador Betfair și comentator sportiv
Rivaldo este ambasador Betfair și comentator sportiv

Rivaldinho a apărut cu tatăl lui în reclame

Născut la 29 aprilie 1995, la Sao Paulo, Rivaldinho a apărut, când era copil, în mai multe reclame în Brazilia iar tatăl lui cel mai bun jucător din lume,. Ca fotbalist a evoluat doar la echipe din Europa. A venit prima dată în România în campionatul 2016/ 2017, la Dinamo, pentru care a jucat 37 de meciuri și a marcat 6 goluri, inclusiv în egalul cu Athletic Bilbao (1-1) din preliminariile Ligii Europa de acum trei ani, ultima participare a ”câinilor” în cupele continentale. După un scurt periplu la Levski Sofia, a venit la Viitorul în sezonul trecut. A fost cea mai bună mutare pentru el, căci aici a jucat 38 de partide – cele mai multe la vreo echipă – și a marcat un număr record de 13 goluri, dintre care 9 doar în actuala ediție a Ligii 1.

Rivaldinho a reușit prima dublă în Liga 1
Rivaldinho a reușit prima dublă în Liga 1
image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net