EXCLUSIV Mihai Neşu se roagă la Muntele Athos

Ultima actualizare:

    La Muntele Athos, Neşu  meditează, participă la slujbe,  este spovedit şi împărtăşit
La Muntele Athos, Neşu meditează, participă la slujbe, este spovedit şi împărtăşit

Mihăiţă Neşu (32 de ani) se reculege de la începutul acestei luni la Mănăstirea Vatoped de la Sfântul Munte Athos, unde şi-a propus să petreacă o perioadă mai lungă. Click! a aflat în exclusivitate motivul pentru care fostul fotbalist a ales calea spirituală şi apropierea de Dumnezeu.

La 10 mai se împlinesc 4 ani de la cumplitul accident grav suferit de Mihăţă Neşu la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht, în Olanda. În urma unei lovituri primite de la colegul său de echipă Alje Schut, românul a căzut la pământ, incapabil să mişte. Transportat de urgenţă la spital, fotbalistul a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală şi a fost operat imediat.

În următoarele luni a început un adevărat calvar: sute de ore de recuperare medicală. Primele semne medicale pozitive au apărut în timp: şi-a recâştigat parţial controlul asupra braţului drept. Şi-a pierdut pe rând cariera sportivă, viaţa socială, soţia, care a băgat divorţ, şi, în final, părinţii, care au trecut în nefiinţă. În sufletul lui, spun apropiaţii, se dă o luptă imensă de supravieţuire şi în acelaşi timp de vinovăţie. Nu-şi mai găseşte locul în societate şi, pentru a doua oară de la evenimentul care i-a distrus viaţa, s-a refugiat la mănăstire. Şi nu la orice lăcaş de cult, ci tocmai la Muntele Athos. 

Fostul fotbalist ţine dieta călugărilor

Dan Zotescu, omul de încredere al marelui inventator şi aviator, Iustin Capră, ne-a dezvăluit în exclusivitate că acolo s-a întâlnit cu Mihăiţă. “Am avut plăcerea să stau de vorbă cu el la Mănăstirea Vatopedu. Mihăiţă este într-o stare de epuizare fizică şi psihică, însă are moralul destul de bun. Dacă îl ajută bunul Dumnezeu să rămână la una dintre mănăstirile de la Sfântul Munte, ar fi extraordinar. Călugarii au foarte mare grijă de el, lucru de care nu are posibilitatea să beneficieze acasă, fiind singur. Este foarte supărat pe mass-media că nu arată realitatea în care se află. La el nu s-a văzut nici o îmbunătăţire şi recuperarea merge foarte, foarte greu”, ne-a povestit Zotescu.

Mihăiţă Neşu ţine dieta trupească şi sufletească a călugărilor. “Pe munte nu se consumă carne, se mănâncă foarte puţine lactate, peşte doar în anumite zile şi puţin vin roşu. În rest Mihăiţă poate consuma din belşug fructe, legume, nuci, seminţe şi fructe de mare”, ne-au povestit sursele noastre.

Odată intrat pe poarta mănăstirii, călătorul Mihăiţă a fost supus ritualului primirii închinătorilor, numit în limba greacă kerasma. La schitul românesc Prodromu, un tânăr monah, fratele Marius, îi întâmpină pe călători cu un pahar de apă rece, puţin uzo şi rahat grecesc.

Reporterii Click! au aflat că în spatele pelerinajului se află Gigi Becali, fostul său patron de la clubul Steaua, cel care l-a îndrumat către spiritualitate şi către călugării de la Muntele Athos. Cu ultimele puteri, cel poreclit “Bişonul” speră ca într-o bună zi să se poată ridica din scaunul cu rotile şi să aibă o viaţă normală. Până atunci,  trăieşte cu o durere mare în suflet. “Mihăiţă se simte vinovat, îi are pe conştiinţă pe părinţii lui. Îi este greu să trăiască cu gândul că din cauza lui au murit”, ne-a mărturisit unul dintre apropiaţii lui.

Click! spune

Mănăstirea Vatoped
Mănăstirea Vatoped

Muntele Athos este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj. E situat în nordul Greciei. Acolo sunt 20 de mănăstiri, 12 schituri şi o mulţime de chilii călugăreşti ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1.500 de monahi ortodocşi.

Răpus de ghinioane

Cum un ghinion nu vine niciodată singur, la doi ani după nefericitul eveniment care l-a transformat într-un “prizonier” în scaunul cu rotile, Neşu a primit o veste dureroasă. Soţia l-a anunţat că nu mai poate continua viaţa aşa şi divorţează. Apoi, la câteva luni, a primit şoc după şoc, mama a decedat răpusă de cancer, în timp ce tatăl a murit după o săptămână la terapie intensivă, în spital, chinuit de o insuficienţă cardiacă, respiratorie şi renală.

Becali l-a adus la Bucureşti

În luna martie, Becali l-a adus pe Mihăiţă în Bucureşti
În luna martie, Becali l-a adus pe Mihăiţă în Bucureşti

Gigi Becali nu a rămas impasibil la drama pe care o trăieşte fostul fotbalist al echipei sale. Tocmai de aceea, finanţatorul Stelei a dorit ca Neşu să vină la Bucureşti, pentru a face tratament la o clinică specializată. Aşa se face că în luna martie, Becali l-a adus pe Mihăiţă în Bucureşti, l-a cazat la un hotel de cinci stele şi i-a plătit recuperarea la un centru de tratament. 

Fotoreporterii Click! l-au surprins pe Neşu în momentele în care se pregătea să se ducă la terapie, iar imaginile au fost grăitoare în privinţa suferinţei acestuia.

Gigi Becali
Gigi Becali

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net