EXCLUSIV - Mangia e viitorul lui Hagi

hagi_mangia_rps8728.jpg

“Regele” va pleca la vară să antreneze în străinătate şi vrea să se înlocuiască cu italianul care a venit de nicăieri şi a făcut minuni la Craiova
FOTO: Sportpictures.eu

Sezonul se apropie de final în Liga 1 şi cluburile care nu prea mai au pentru ce să se bată se gândesc deja la stagiunea următoare. Printre certitudinile avute în prezent e şi plecarea lui Gheorghe Hagi de la propriul club pentru o aventură la alt nivel. Întrebarea e pe cine îşi va alege acesta ca successor, iar “Regele” încearcă detonarea unei “bombe nucleare”.

Viitorul e un proiect foarte special şi Gică Hagi a încercat să-i dea o continuitate şi o idee de joc de la prima grupă de copii şi juniori a Academiei până la echipa mare din Liga 1. Strategia în “stil Barcelona” se face greu şi tocmai de aceea a ales să se ocupe personal în ultimii patru ani în care a rămas blocat la Ovidiu. Nu mai poate face însă asta pentru că “Regele” vrea ceva şi de la cariera lui de antrenor care nu poate fi obţinut de la Viitorul. Astfel, fostul internaţional va da luna viitoare curs uneia dintre ofertele pe care le are din străinătate, iar în locul lui va pune pe altcineva care să-i continue munca. Hagi nu caută însă doar un antrenor, ci pe cineva care să vadă fotbalul exact cum îl vede el şi cu care să fie compatibil de la A la Z. A căutat mult această persoană şi deşi oameni din anturajul lui au spus că-i apreciază pe Costel Gâlcă, Edi Iordănescu sau Flavius Stoican, niciunul nu e tocmai ce vrea Hagi. El visează la altcineva. În ultima vreme a fost tot mai fermecat de jocul Craiovei şi crede că există un singur “vinovat” pentru asta: Devis Mangia.

Mangia şi puştii lui Hagi au acelaşi agent

Astfel, deşi ca fotbalist nu prea a făcut faza defensivă, “Regele” a pornit un pressing foarte agresiv la italian din care nu-i mai dă drumul. L-a flatat public în preajma meciurilor directe, a discutat cu el 40 de minute după ultmiul 3-3, din Bănie, şi surse din cadrul clubului oltean ne-au dezvăluit că Hagi îl vrea neapărat pe Mangia la Viitorul. Preşedintele Craiovei simte asta şi se teme chiar dacă Mangia şi-a prelungit recent contractul cu CS U până în 2021. ”Hagi şi Mangia s-au întâlnit pe culoar înainte de meci şi au vorbit în italiană. După meci, s-au întâlnit din nou. Îi leagă o prietenie atipică pentru România”, a fost declaraţia aparent fără înţeles a lui Marcel Popescu de după jocul de sâmbătă. Iar Hagi are şi el un mare as în mânecă.

viitorul_craiova_rps8701.jpg

Ultimul Craiova - Viitorul n-a fost doar un meci extraordinar încheiat cu scorul 3-3, ci un bun prilej pentru Hagi de a negocia cu părţile implicate
FOTO: Sportpictures.eu

“Regele” i-a oferit pe tavă impresarului italian, Pietro Chiodi, toţi jucătorii Viitorului, care au din acest sezon un singur agent. Culmea coincidenţei, Chiodi e şi impresarul lui Mangia şi e foarte posibil ca acesta să-l tragă pe tehnician spre malul Mării, ca o întoarcere a favorului făcut de Hagi. În plus, Hagi a vorbit la Craiova şi cu patronul lui CS U, Mihai Rotaru, pe care l-a întrebat despre condiţiile în care ar accepta despărţirea de actualul lui antrenor. Totul se va clarifica după finala Cupei României, dar Mangia la Viitorul ar putea fi şocul verii în Liga 1.

Ar merge în Liga Europa şi cu constănţenii

Un dezavantaj ar putea fi pentru Mangia faptul că la Craiova are asigurată participarea în cupele europene, în timp ce la Viitorul nu. După ce Astra n-a primit licenţa pentru a juca fotbal continental sezonul următor, nici acest contra-argument nu mai stă în picioare. Constănţenii sunt şi ei aproape siguri de prezenţa în Liga Europa, dacă Craiova va câştiga Cupa României. În ceea ce priveşte celălalt aspect, banii, nici aici nu e o problemă. Mangia câştigă la Craiova 15.000 de euro pe lună, iar Hagi poate plăti lejer această sumă, mai ales că la Viitorul şi antrenorii din academie pprimesc de 3.000 - 4000 de euro pe lună.

Loading...

Citește și

  • Liverpool a avut 5-0 în minutul 80 al partidei de pe Anfield şi manşa secundă se anunţa o plimbare de primăvară prin însorita Italie. Dzeko şi Perotti au lovit însă de două ori şi dintr-o dată totul e redevenit posibil pentru romani. Iar dacă le-a ieşit cu Messi şi compania, de ce să nu le iasă şi cu trupa lui Klopp?

  • tosca, Betis Sevilla, fani, bruce lee, steaua

    Alin Toşca trăieşte în această perioadă o senzaţie foarte ciudată, cu dublă intensitate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1