EXCLUSIV Doi stelişti câştigă cât 11 mureşeni

Ultima actualizare:
asa steaua jpeg

Mai sunt patru etape în Liga 1, iar lideră în clasament este echipa ASA, mureşenii fiind surpriza acestui sezon. Fotbaliştii lui Liviu Ciobotariu depind doar de ei în lupta pentru titlu cu Steaua, având nevoie de 10 puncte din 12 pentru a deveni campioni. Dacă fotbalistic stau bine, la capitolul bani sunt codaşi. Lunar, salariile titularilor de la ASA ajung la 55.000 de euro, aproximativ cât încasează împreună rivalii din Ghencea, Chipciu şi Tănase.

Steaua a condus autoritar prima parte a campionatului, elevii lui Constantin Gâlcă terminând turul cu 13 puncte avans faţă de urmăritoare. Returul n-a mai fost însă la fel de convingător pentru campioni, care s-au văzut egalaţi şi chiar depăşiţi de nou-promovata ASA Târgu-Mureş. Fotbaliştii lui Ciobotariu privesc în jos la clasament, dar, din punct de vedere financiar, au încă de recuperat faţă de rivalele din Liga 1. Patronul Stelei, Gigi Becali, plăteşte salarii de cel puţin trei ori mai mari decât banii pe care-i primesc mureşenii, şi cu toate astea echipa lui nu este lider.  La capitolul bani, ”11-le” de bază de la ASA încasează lunar aproximativ 55.000 de euro. Cel mai mic salariu al unui titular de la Târgu-Mureş este de 2200 de euro, iar cel mai mare 7000 de euro. În comparaţie, fotbaliştii din Ghencea primesc de cel puţin patru ori mai mult. 

Dacă ne uităm la cei mai ”bogaţi” stelişti, Alex Chipciu şi Cristi Tănase, numai salariile lor cumulate ajung la suma totală a echipei de bază a lui Liviu Ciobotariu.  Dincolo de faptul că au salarii destul de mici, dar decente dacă ne gândim că este vorba despre o nou-promovată, mureşenii nici nu au parte de aceşti bani. Concret, de la începutul anului, liderii nu au încasat nici un salariu, însă fotbaliştii au fost înţelegători cu şefii şi au semnat acte prin care au acceptat amânarea plăţii lor până în luna iunie. Fără aceste acorduri, mureşenii nu şi-ar fi putut lua licenţa pentru sezonul viitor.

Trăiesc doar din prime

Dacă vă întrebaţi cum au reuşit să trăiască cei de la ASA până acum, având în vedere că nu şi-au primit salariile din 2014, răspunsul este simplu! Au câştigat meci după meci şi au încasat primele pentru victorii. Conform înţelegerilor semnate la startul sezonului, fiecare punct este răsplătit cu 500 de euro, iar victoriile dublu. Au fost însă şi meciuri în care primele s-au dublat sau chiar triplat. În ultima lună, mureşenii nu au jucat pe mai puţin de 1000 de euro la victorie. Pentru realizarea obiectivului, salvarea de la retrogradare – stabilit iniţial, apoi ocuparea locurilor 1-4, fotbaliştii vor încasa între 10-30.000 de euro, în funcţie de cât au jucat. În plus, şefii au anunţat un bonus de 300.000 de euro dacă echipa ia titlul, bani care se vor împărţi în mod egal jucătorilor şi staff-ului tehnic.

Narcis nu ştie dacă mai rămâne 

Situaţia financiară îi pune pe gânduri pe şefii mureşenilor. Managerului general Narcis Răducan îi expiră contractul în vară şi nu ştie dacă va mai continua. ”Am vorbit cu domnul Maior şi i-am spus că eu nu stau să mă fac de râs. Dacă nu îmi dă garanţii că vom avea bani şi vom putea întări echipa, vom putea mări plafonul de salarii, nu are rost să mai rămân. Nu vreau să facem figuraţie în cupele europene”, ne-a declarat Răducan, precizând că în aceeaşi situaţie este şi antrenorul Liviu Ciobotariu, care va rămâne liber la finalul sezonului.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net