EXCLUSIV Daniel Niculae, la Adevărul Live: „Am avut contractul cu PSG pe masă!” Vezi ce vrea să devină după ce se lasă de fotbal!

Ultima actualizare:
Atacantul de 32 de ani a redebutat la Rapid în meciul cu Steaua
Atacantul de 32 de ani a redebutat la Rapid în meciul cu Steaua

Daniel Niculae a vorbit la Adevărul Live despre Rapidul anului 2015, aventurile din Franţa şi planul de a se face om de TV

Rapid îşi trage seva în tentativa de salvare de la retrogradare din trei surse: Daniel Niculae, Daniel Pancu şi Cristi Săpunaru. Cele trei legende ale Giuleştiului au sunat mobilizarea ca în armată şi duc steagul mai departe. Atacantul de 32 de ani ne-a vizitat redacţia şi ne-a dezvăluit atât secrete neştiute din vestiar, cât şi din trecutul său internaţional. Iată cea spus Daniel Niculae despre:

Experienţa în străinătate. „Cea mai proastă a fost de departe ultima, la Krasnodar. Dan Petrescu m-a adus acolo, dar după plecarea lui am fost dat afară fără explicaţii. Cel mai bine a fost în Franţa, unde m-am simţit bine atât la Auxerre, cât şi la AS Monaco sau Nancy. Puteam să bifez şi o a patra echipă din Hexagon. Lacombe m-a vrut la PSG imediat după Campionatul European din 2008 şi am avut contractul pe masă. Am ezitat şi am pierdut trenul”.

Niculae a ieşit învingător din duelul cu Rusescu, scor 1-0 pentru Rapid
Niculae a ieşit învingător din duelul cu Rusescu, scor 1-0 pentru Rapid

Redebutul în Giuleşti. „A fost foarte greu cu Steaua. În primul rând că am jucat în Ghencea şi orgoliul a fost mare. Apoi că echipa noastră era încropită în scurt timp, iar în plas personal pentru că sunt antrenat, dar nu pregătit şi n-am meciuri în picioare. În minutul 35 m-am sufocat şi am crezut că nu mai pot, dar în a doua repriză mi-am revenit. Am alergat ca la Olimpiadă pentru că am jucat mijlocaş de bandă şi a trebuit să fac faza devensivă. Nu e o problemă însă. Am spus că dacă revin la Rapid joc şi portar”.

Obiectivul cu Rapid. „În Giuleşti le-am făcut pe toate. Am câştigat Cupa, titlul, am promovat şi dacă ne salvăm anul acesta îmi mai rămâne unul singur: eventul. Putem s-o facem, deşi un preşedinte care să fie liantul între echipă, conducere şi suporteri ar fi binevenit. Totuşi, suntem trei „preşedinţi” în teren, (nr. Niculae, Pancu şi Săpunaru) şi încercăm să rezolvăm noi cazul.

Vrea o carieră în televiziune

Antrenorul Cristi Pustai. „Îl cunosc şi lucrez cu el de doar o lună, dar este un antrenor care ştie să se impună. Ştie clar ce vrea de la un meci şi pregăteşte cu minuţiozitate totul. Cu Steaua am jucat exact cum a hotărât el şi a ieşit bine. Cu Viitorul vom avea altă tactică şi va fi alt meci. Antrenamentele sunt plăcute şi până acum totul e lapte şi miere. Dacă vom avea rezultate bune, aşa va fi şi în continuare”

Niculae a vizitat Adevărul Holding la patru zile după victoria cu Steaua
Niculae a vizitat Adevărul Holding la patru zile după victoria cu Steaua

Suporterii Stelei şi ai Rapidului. „Rapidiştii sunt cei mai tari din ţară şi întotdeauna aproape de echipă. Au mai existat şi mai există şi între ei divergenţe, că aşa e în viaţă, dar dacă lasă orgoliile la o parte şi vin alături de noi în număr mare, nimic nu ne stă în cale. Gândiţi-vă că de multe ori nu suntem noi toţi prieteni într-un lot de 22 de jucători, dar ei, 5.000 de oameni! Steliştii au şi ei fidelii lor, dar sunt mai de rezultat, mai supărăcioşi din fire. Eu cred că greşesc că nu-şi susţin echipa”.

Cariera în televiziune. „Nu ştiu cât o să mai joc. Sunt atât de preocupat să scăpăm de retrogradare încât n-am avut timp să mă gândesc la ce va fi din vară. Oricum, voi rămâne în preajma fotbalului şi sincer, mă tentează o carieră în televiziune. Fac parte dintr-un proiect acum (nr. la Digi Sport) şi îmi place foarte mult. Nu prea sunt interesat de funcţia de antrenor, care nu e deloc respectată în România. Bine, cine ştie ce geniu tactic zace în mine şi niciodată să nu spui nu”.


    Niculae a vizitat Adevărul Holding la patru zile după victoria cu SteauaFoto Click!
Niculae a vizitat Adevărul Holding la patru zile după victoria cu SteauaFoto Click!

Investiţiile în fotbal. „Fotbal fără bani nu se poate face şi nici sport în general. În condiţiile în care oamenii bogaţi au ajuns la închisoare, iar statul nu e interesat de acest fenomen, nu ne rămâne decât să ne chinuim. Vom ajunge în sport să facem performanţă doar individual şi prin efort propriu, nu ca o consecinţă a sistemului. Eu le-aş fi luat banii celor care au furat, decât să-i închid. Nu mă încălzeşte cu nimic”.

CV Daniel Niculae

Născut:           6 octombrie 1982 (32 de ani)

Loc:                București

Înălţime:         1.85 metri

Ani:                Echipă             Meciuri    (goluri)

2001–2006      Rapid              107          (33)

2006–2010      Auxerre           130          (19)

2010–2012      Monaco           17            (4)

2011–2012      Nancy              24           (6)

2012–2013      Kuban             11            (2)

2014              Rapid              15           (7)

2015–             Rapid              1             (0)

Echipa naţională:                  39           (9)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net