EXCLUSIV Dan Petrescu schimbă doar cartierul

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu l-a avut  rival pentru acest post  pe Mircea Lucescu (Foto: guliver/getty images)
Dan Petrescu l-a avut rival pentru acest post pe Mircea Lucescu (Foto: guliver/getty images)

Dan Petrescu şi-a căutat echipă după despărţirea de Dinamo Moscova şi a luat în calcul orice variantă. A fost curtat de arabi, deşi a sperat într-o ofertă din Anglia, şi a refuzat Steaua pentru că şi-a dat cuvântul altei echipe pe care n-a vrut s-o divulge. Click! a aflat însă despre cine e vorba.

Spartak Moscova, cea mai titrată echipă din istoria fotbalului rusesc, cu nouă titluri în vitrină, faţă de cinci ale lui CSKA şi trei ale lui Zenit, e disperată. N-a mai câştigat campionatul din 2001, iar Cupa din 2003, indiferent că pe bancă au stat nume ca Nevio Scala, Michael Laudrup sau Unai Emery, proaspăt câştigător al Ligii Europa cu Sevilla. Nici fosta glorie a fotbalului rus, Valeri Karpin, instalat ca antrenor în 2012, n-a reuşit nimic.

Fostul mare fotbalist a fost demis înainte de finalul campionatului şi în locul său a fost numit un interimar. În aceste condiţii, şefii moscoviţilor au hotărât să-i dea Spartakul pe mână lui Dan Petrescu. În ciuda ostilităţii de care a avut parte la Dinamo, „Bursucul" este foarte apreciat în Rusia, fotbal în care antrenează de cinci ani şi pe care îl cunoaşte foarte bine.

Petrescu va câştiga în jur de 2,5 milioane de euro pe sezon şi are ca obiectiv eventul, greu de realizat în condiţiile rivalităţii cu CSKA, Zenit sau Lokomotiv, dar posibil având în vedere că lotul este mult peste ce avea la dispoziţie la Dinamo. În sezonul recent încheiat, Spartak a încheiat pe dezamăgitorul loc şase, în afara cupelor europene.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net