EXCLUSIV «Chivu trebuia să se lase de mult»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cristi Chivu (33 de ani) va „pune ghetele în cui” din cauza accidentărilor. Antrenorul care l-a aruncat în „focul” primei ligi, Ioan Sdrobiş, spune că, deşi a întrerupt legătura de ani de zile cu fotbalistul, a sfătuit-o pe mama acestuia, Mariana, în 2010, să-l determine să renunţe, dar el a refuzat.

Chivu a suferit 14 intervenţii chirugicale de-a lungul carierei şi nu mai poate continua, chiar dacă mai are contract cu Inter până la anul. „Era foarte puternic pe vremea când era copil, dar timpul l-a uzat şi au intervenit accidentările. Peste astea minore, rupturi - întinderi, mai treci, dar aceea de la cap şi-a pus amprenta. Chiar am avut atunci o discuţie cu mama lui, Mariana, şi i-am zis că nu ştiu dacă e bine să mai continue, dar nu a ascultat. A fost opţiunea lui. Sunt unii care rezistă mai mult, ca Dorinel Munteanu, şi alţii, cărora în jurul vârstei de 30-32 de ani le cedează bateriile", a povestit „Părintele" în exclusivitate pentru Click!.

În curând, Chivu va alege o muncă de birou, la FRF, dacă Gică Popescu va câştiga alegerile, sau la firma de impresariat a fraţilor Becali.

„Eu nu mai vorbesc demult cu el şi nu ştiu ce va alege, să fie la federaţie sau conducător, dar să facă lucruri bune. Se ştiu necazurile fotbalului românesc şi ce se întâmplă cu jucătorii tineri care nu au nicio perspectivă să facă performanţă din cauza infuziei de străini, unii care n-au corespuns pe plan european, iar echipele noastre au fost eliminate, unele ruşinos. Fotbalul românesc e în cădere liberă", a mai spus Sdrobiş.

Apoi, tehnicianul de 67 de ani a criticat faptul că actualul fundaş al lui Inter a renunţat la echipa naţională pentru a se dedica doar formaţiei de club: „A făcut lucruri bune, dar la un moment dat a intrat suficienţa în el, ca şi la alţii, gen Mutu. Au alternat mult în joc şi au dat foarte puţin pentru echipa naţională. La Chivu a fost cazul legendar când a zis la meciul cu Albania că-l doare piciorul şi peste câteva zile juca la Inter Milano. Să traducă fiecare ce vrea de aici! El se supără că eu am zis mereu adevărul şi atunci când a fost de bine, dar şi când a fost de rău. Acum a luat decizia bună să-şi încheie activitatea pentru că e vorba despre sănătatea lui şi are familie, are copii".

simeon stalpnicul png

Ioan Sdrobiş a povestit şi cum s-a produs ruptura de Chivu. „A uitat să mai sune mai ales când erau probleme importante în viaţă. Am întrebat-o pe Mariana, mama lui, dacă e aşa ocupat... Mi-a spus că era într-o şedinţă şi nu a putut. Ce şedinţă?! De ani de zile e în şedinţă?! Dar nu mă mai deranjează lucrurile astea, am crescut mulţi jucători, unii care au avut respectul cuvenit. Îmi pare rău că nu se face antrenor, să simtă pe piele lui cum e. De ziua mea mă sună jucători pentru care am făcut mai puţin decât pentru Chivu, iar Vali Badea mă caută mereu. Mă sună el şi pentru Chivu. Să nu uite cum i-am dat eu încredere. Am avut curajul să scot căpitanul de echipă şi să-l bag pe el în teren când avea 16 ani", a spus trist Sdrobiş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net