EXCLUSIV Chivu, operat cu succes în America!

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu a renunţat la ideea de a mai  reveni pe teren. El  vrea doar să poată  merge din nou normal (Foto: Guliver )
Cristi Chivu a renunţat la ideea de a mai reveni pe teren. El vrea doar să poată merge din nou normal (Foto: Guliver )

Veşti bune din Statele Unite ale Americii! Cristi Chivu, fostul căpitan al echipei naţionale, a fost operat cu succes la piciorul drept şi are toate şansele să-şi revină complet. Fundaşul lui Inter a stat în operaţie aproape cinci ore, timp în care medicii de la clinica „Doctors Hospital”, din Coral Gables, i-au reconstruit ţesutul pentru a i se reface apoi ligamentele.

După luni de chin, dureri insuportabile, operaţii nereuşite şi tratamente care de care mai ineficiente, Cristi Chivu are acum şansa să zâmbească. Fotbalistul român în vârstă de 33 de ani a fost operat marţi seara (n.r. la prânz în SUA) de o echipă de specialişti americani în frunte cu medicul chirurg Thomas San Giovanni, renumit pentru astfel de intervenţii la picioare.

Aproximativ cinci ore a durat operaţia, una extrem de complicată şi făcută în premieră mondială, aşa cum a explicat în exclusivitate pentru Click! un apropiat al fotbalistului, cu doar câteva zile în urmă.

„Intervenţia chirurgicală nu s-a mai făcut până acum decât pe cadavre. Cazul lui Cristi este unic, iar medicii care s-au ocupat de situaţia lui au făcut luni de cercetări pentru a dezvolta un procedeu prin care să se poate reface ligamentele care practic nu mai există. El nu mai are ţesut şi articulaţiile se dau peste cap", a povestit acesta.

Chivu va sta o perioadă mai lungă la Coral Gables, recuperarea după operaţia o va face în ţară, însă va merge din trei în trei luni la clinică pentru câte un nou consult amănunţit.

Concret, fotbalistul lui Inter Milano are şanse uriaşe să-şi revină sută la sută. Revenirea presupune de fapt posibilitatea de a călca fără probleme pe piciorul drept şi a merge normal. De fapt, aceasta a fost principala grijă a lui Cristi în momentul în care şi-a dat acceptul pentru această operaţie extrem de complicată.

După operaţia din august 2013, Cristi spera că totul s-a rezolvat

Cristi Chivu a renunţat la ideea de a mai  reveni pe teren. El  vrea doar să poată  merge din nou normal (Foto: Guliver )
Cristi Chivu a renunţat la ideea de a mai reveni pe teren. El vrea doar să poată merge din nou normal (Foto: Guliver )

Chivu a avut un ghinion teribil. În august 2012 a suferit o luxaţie la un meci din Liga Campionilor, iar de acolo a pornit totul. Fotbalistul a fost operat la deget, două luni mai târziu a revenit pe gazon, dar problemele au reapărut, aşa că românul de 33 de ani a suferit o nouă intervenţie chirurgicală.

Lucrurile păreau că reintră în normal, însă piciorul drept al lui Chivu a cedat iar în mai. Apoi, la doar şase luni distanţă de la cea de-a doua operaţie, în august 2013 , Chivu a ajuns iar la cuţit. De această dată s-a internat la clinica „Doctors Hospital". Au urmat luni de fizioterapie şi recuperare, însă problemele nu au dispărut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net