EXCLUSIV 10 secrete ale grecilor, demascate de Lazăr

Ultima actualizare:
1O secrete ale grecilor
1O secrete ale grecilor

De când am auzit că ne batem cu Grecia pentru un loc la Mondialul brazilian, a început o luptă aprigă pentru informare. Sunt permise orice arme, inclusiv spionajul şi Victor Piţurcă ştie asta. Iar cei mai buni informatori ai noştri sunt Costin Lazăr şi Dorin Goian, ambii evoluând în Grecia.

Până să-i prezinte un raport amănunţit selecţionerului, Lazăr a vorbit cu redactorii Click!. În faţa noastră i-a dat în fapt pe coechipierii săi de la PAOK, dar şi pe adversarii din campionat care formează grosul naţionalei Greciei.

De asemenea, acesta ne-a dezvăluit pericolele principale din tabăra elenilor, dar şi unde să fim atenţi în timpul jocului.


    1O secrete ale grecilor
1O secrete ale grecilor

„Am vorbit cu colegii mei de la echipa de club şi aceştia cred că şansele de calificare sunt de 50%-50%. Presa şi opinia publică din Grecia exultă însă şi toată lumea îşi face deja bagajele pentru Brazilia. Nu ştim cum va fi, dar sperăm să le desfacă", a spus Lazăr, după care a trecut la analiza punct cu punct a grecilor, nu înainte de a menţiona că păstrează câteva secrete pe care să le dezvluie doar lui Victor Piţurcă. „Sunt de ordin tactic şi oricum voi n-aţi şti ce să faceţi cu aceste informaţii", a glumit acesta.

1 Fac antijoc. „Eu nu m-am bucurat că am căzut cu Grecia pentru că nu-mi place fotbalul pe care îl etalează. Fac antijoc şi nici nu ştii cum să-i iei. Dacă ţi-au dat un gol, s-a terminat meciul. De asemenea, dacă marcăm noi primii şi trebuie să alerge ei după rezultat, au probleme mari", a spus fostul rapidist.

2 Faza fixă e punctul lor forte. „E clar pentru toată lumea că marchează foarte puţine goluri, dar le marchează din puţine ocazii şi de multe ori din faze fixe. Asta înseamnă că sunt foarte eficienţi şi puternici în duelurile unu la unu. Dacă ar fi să aleg punctul lor forte, acesta ar fi: fazele fixe. Aici trebuie să fim atenţi pentru că noi am cam avut probleme la acest capitol în ultimul timp", crede Lazăr.

3 Salpingidis e atacant pursânge. „Şi nu spun asta doar pentru că e unul dintre cei mai buni prieteni ai mei de la PAOK. E chiar super-jucător şi atacant pursânge. Are experienţă mare şi e un adevărat goleador. Nu ratează din faţa porţii dacă are ocazia", spune mijlocaşul nostru.

4 Athanasiadis e un fel de Bogdan Stancu. „Un atacant tânăr şi foarte talentat. E considerat una dintre marile speranţe ale grecilor. E un jucător de execuţie, în genul lui Bogdan Stancu, şi foarte oportunist. Nu cred însă că va fi titular, ci mai degrabă va intra pe parcurs", spune Lazăr.

5 Tziolis e ca o stâncă. „E colegul meu de la închidere, la PAOK. E foarte puternic fizic, e ca o stâncă şi e foarte inteligent. Cine va juca la mijloc va avea mari probleme cu el. Trebuie evitat contactul direct cu el şi luat la viteză", crede numărul 8 din naţionala lui Piţurcă.

6 Ninis face jocul ofensiv. „E cel mai tehnic fotbalist din naţionala Greciei şi conducătorul lor de joc. El face toată creaţia pe faza ofensivă şi e jucătorul ultimei pase. E un adevărat număr 10, pe care el ar trebui să-l poarte pe tricou dacă n-ar fi fost „arestat" de căpitanul Karagounis. A jucat şi la Parma, are şi experienţă şi trebuie să fim cu ochii pe el", spune fotbalistul în vârstă de 32 de ani.

7 Tzavellas e ca un câine turbat. „E un fundaş stânga rapid, puternic şi foarte agresiv. Urcă mult în atac şi ajută echipa pe faza ofensivă. Măţel sau cine va juca în banda noastră dreaptă va avea mult de furcă cu el şi mijlocaşul dreapta va trebui să-l ajute în permanenţă", afirmă Lazăr.

8 Katsouranis e mobilizatorul şef. „E un jucător foarte experimentat, ajuns la 34 de ani. E polivalent, poate juca atât mijlocaş central cât şi fundaş central. E omul care strânge echipa în jurul lui şi alături de Karagounis mobilizează şi ridică moralul colegilor. E un fel de antrenor din teren. E unul dintre supravieţuitorii echipei care a ieşit campioană europeană în 2004", spune jucătorul lui PAOK.

9 Mitroglou e pericolul numărul 1. „Acesta este singurul jucător care nu mi-e coleg la PAOK, dar despre care vă voi da totuşi referinţe. Joacă la Olympiakos şi îmi este adversar direct. E cel mai în formă jucător şi golgheterul la zi al Greciei cu 10 goluri în 8 meciuri. Marchează din orice ocazie şi orice poziţie. Dă gol şi de pe scaun. În Grecia se vorbeşte că la iarnă va pleca la Liverpool pentru multe milioane de euro. E masiv, are bună lovitură de cap. Un număr 11 clasic. După părerea mea, Mitroglou e pericolul numărul 1", a afirmat Lazăr.

10 Fanii noştri sunt peste ai lor. „Se ştie ce atmosferă ştiu să facă grecii pe stadioane, dar nu trebuie să ne sperie asta. La jocurile internaţionale n-au voie cu torţe, petarde şi alte materiale pirotehnice, care le plac lor atât de mult. Vor fi gălăgioşi şi atât, dar nu încap mai mult de 30.000 pe Karaisakis, stadionul lui Olympiakos. Pe Arena Naţională intră 55.000 de oameni şi cred că şi la acest capitol avem avantaj", spune Lazăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net