Europenii sunt contra Mondialului cu 48 de echipe

16-sport-gettyimages-516338772.jpg

Preşedintele FIFA a revoluţionat fotbalul
Foto: Guliver/ GettyImages
Citeste tot despre: 

Lumea fotbalului s-a împărţit în tabere pro şi contra hotărârii luate de preşedintele FIFA. Majoritatea europenilor vor să fie păstrat actualul format, cel cu 32 de formaţii la CM, considerând că altfel totul se va transforma într-o afacere.

“Decizia e luată din motive politice, preşedintele Infantino se gândeşte la electorat şi nu la sportul în sine. Nu suntem în favoarea extinderii Mondialului şi nu văd de ce trebuie schimbat sistemul cu 32 de formaţii, unul care s-a dovedit a fi cel mai bun”, a spus Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor şi totodată unul dintre conducătorii lui Bayern Munchen. 

“48 de echipe înseamnă mult, dar să vedem cum va fi pus totul în practică. Cei care decid încearcă să mărească beneficiile, însă acum fotbalul înseamnă spectacol şi afacere. Din punct de vedere al antrenorului de club spun că sunt prea multe naţionale în acest format şi normal că, dacă eram selecţioner, eram mulţumit”, a comentat şi tehnicianul lui Juventus Torino, Massimiliano Allegri.  În schimb, scoţienii, africanii şi chiar Jose Mourinho, antrenorul lui Manchester United, sunt de acord cu noul format al Mondialului.

loading...
Loading...