Euro 2020: Englezii primesc jumătate de milion de euro dacă ies campioni. Topul primelor

Ultima actualizare:

    Englezii au o miză suplimentară la acest EuropeanFOTO: EPA
Englezii au o miză suplimentară la acest EuropeanFOTO: EPA

Vineri seara începe cea de-a 16-a ediție a Campionatului European de fotbal. Ca de obicei înaintea unei astfel de competiții, federațiile fac orice pentru a-i capacita la maximum pe jucători. Unele favorite au promis chiar prime exorbitante în caz de succes. Click! vă prezintă cele mai mari patru dintre ele.

Lideri la promisiuni sunt englezii. Aflați în căutarea primului titlu european, ei fac orice pentru a-I ambiționa pe jucători. Drept urmare, conform ”Daily Mail”, au pus la bătaie o primă totală de 14 milioane de euro în cazul câștigării Euro 2020. Asta înseamnă că fiecare component al lotului va primi un bonus de 535.000 de euro, o sumă record nu doar pentru fotbalul englez, dar și pentru acest sport în general. De fapt, este dublul sumei promise pentru câștigarea Campionatului Mondial din 2018. Singura problemă este că plata primelor, în cazul unui succes, se va face cel mai devreme la jumătatea lunii septembrie din cauza scadențelor unor împrumuturi contractate de Federația Engleză de Fotbal.

Belgienii ocupă locul 2, cu o primă de 435.000 de euro pentru fiecare jucător în cazul unui success. Conform ziarului ”Het Laatste Nieuws”, jucătorii au negociat încă din 2017 primele, care vor creşte eşalonat cu fiecare fază a competiţiei continentale. Dacă vor ieşi din grupă, fiecare jucător belgian are asigurat un premiu de 42.000 euro. Bonusul ajunge la 170.000 euro pentru calificarea în sferturi, apoi la 290.000 euro pentru accederea în semifinale şi la 370.000 euro în cazul finalei. Dacă belgienii vor intra în posesia trofeului european, premiul lor unitar va fi de 435.000 euro.

Pe locul al treilea găsim naționala Germaniei, care a promos cele mai mari premii din istoria participărilor la turneele finale. Astfel, o victorie la Euro 2020 va aduce în conturile fiecărui component al echipei suma de 400.000 de euro! Germania are un European foarte dificil, ei făcând parte din ”grupa de foc”, unde joacă alături de campioana mondială, Franța, de campioana europeană, Portugalia și de Ungaria.

Campionii mondiali, francezii, sunt cea de-a patra formație participantă la European de la care au ”transpirat” primele de victorie. Conform celor de la ”The Parisian”, fiecare ”cocoș galic” va primi câte 340.000 de euro dacă va ridica deasupra capului trofeul la 11 iulie. Totuși, ei vor intra în posesia acestei prime doar dacă vor câștiga toate cele 7 meciuri de la turneul final. Practic, e un sistem similar cu cel practicat și de UEFA în premierea echipelor în funcție de rezultatele înregistrate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net