Erupe vulcanul „piticilor”! Steaua - Rapid se joacă sâmbătă seară

Ultima actualizare:

    În tur, pe Giuleşti, Rapid şi Steaua au remizat, 1-1
În tur, pe Giuleşti, Rapid şi Steaua au remizat, 1-1

Peste 40.000 de fani vor asista sâmbătă (ora 19.45), pe Arena Naţională, la derby-ul ligii a patra dintre Steaua şi Rapid.

Steaua – Rapid era odată un meci al granzilor, care a dispărut însă din primul eşalon. Steliştii şi rapidiştii sunt acum nişte „pitici” care se bat cu aceeaşi înverşunare pentru promovarea în liga a treia.

E vremea să uităm puţin de Liga I, de FCSB şi de rivalele roş-albaştrilor lui Becali în lupta pentru titlu. Asta pentru că în subsolul fotbalului românesc va erupe un „vulcan”, un meci cu peste 40.000 de spectatori, pe cea mai mare arenă a ţării. Despre CSA Steaua – Academia Rapid se va vorbi peste tot în lume, în condiţiile în care vom avea o asistenţă record la un meci din liga a patra. Cele două cluburi pretind că duc mai departe tradiţia derby-urilor din trecut dintre Steaua şi Rapid, însă nu pot oferi garanţii în ceea ce priveşte calitatea fotbalului pe care îl vor oferi astăzi înfocaţilor fani. „Dumnezeule, ce să vezi la liga a patra? Lumea vine să vadă valori, nu fosile. Meciul ăsta e un foc de paie”, a fost declaraţia tăioasă a fostului preşedintre al LPF, Dumitru Dragomir. Evident, acesta s-a referit în primul rând la veteranii rapidişti Daniel Pancu (40 de ani) şi Daniel Niculae (35 de ani), dar a scos în evidenţă şi lipsa de valoare a celor două loturi.

Jucător emblematic în istoria giuleştenilor, Pancu a ripostat cu vehemenţă la acuzaţiile lui Mitică Dragomir. „Nu se face aşa ceva. E o declaraţie tristă, chiar tragică. Mă face pe mine fosilă? Păi o fosilă ca mine atrage 50.000 de spectatori în 2018, iar dânsul nu ştiu dacă atrage patru oameni pe stadion. Păi unde să se ducă lumea, la Bistriţa – Ceahlăul. Fotbalul înseamnă inimă, pasiune, ataşament”, a reacţionat Pancu.

Miza meciului CSA Steaua – Academia Rapid e în acest moment doar ocuparea primului loc la finalul celor 30 de etape ale sezonului regular. Giuleştenii sunt lideri în clasamentul la zi, iar stelişii au două puncte mai puţin şi un meci mai mult de siputat până la final (Academia Rapid va sta în ultima rundă). Aşadar, rapidiştii sunt obligaţi să câştige dacă vor să stea la mâna propriilor rezultate, în timp ce CSA Steaua are şi varianta unui egal în derby-ul de astăzi.

Cum arată clasamentul Ligii a 4-a Bucureşti, la vârf:

Echipă        Puncte (Meciuri jucate)

1. Academia Rapid                  56 (21)

2. CSA Steaua      54 (20)

3. AS Tricolor      49 (21)

4. AFC Asalt        41 (19)

5. AS Carmen      40 (20)

După terminarea sezonului regular, primele patru clasate vor intra într-un play-off, pe teren neutru, în sistem fiecare cu fiecare. Conform programului, Steaua şi Rapid se vor întâlni din nou la 2 iunie, de această dată într-un meci decisiv pentru câştigarea Ligii a 4-a din Bucureşti. Ierarhia din sezonul regular e importantă, pentru că cele patru echipe vor pleca în play-off cu 3, 2, 1, respectiv 0 puncte. Câştigătoarea play-off-ului nu va promova automat în liga a treia, ea urmând să dispute un „baraj” tur-retur (7 şi 24 iunie) cu câştigătoarea Ligii a 4-a din judeţul Giurgiu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net